Бијељинац растурао кокаин у продавници мобилних телефона

Небојша Томашевић
Бијељинац растурао кокаин у продавници мобилних телефона

БИЈЕЉИНА - Срђан Давидовић звани Урко из Бијељине оптужен је да је у својој радњи мобилних телефона продавао кокаин и ту дрогу давао другима да је конзумирају.

Према оптужници бијељинског Окружног тужилаштва, он је наркотике продавао у више наврата по цијени од 100 КМ за грам.

Урка терете за неовлаштену производњу и промет опојних дрога и омогућавање уживања опојних дрога, а оптужницу је потврдио Основни суд у Бијељини.

У оптужници се наводи да је наркотике ради продаје и давања другима на уживање набављао од њему познатих лица. Даље се наводи да је лицу Ћ. С. из Бијељине од почетка 2018. године до јуна 2021. године најмање 20 пута продао по један до два грама кокаин, по цијени од 100 КМ за грам.

- Око десет 10 пута га је частио кокаином због тога што је Ћ. С. у његовом одсуству из Бијељине другим лицима по његовом налогу продавао дрогу коју би му осумњичени оставио. Наркотике је продавао по цијени од 100 КМ за грам, а новац предавао осумњиченом по повратку у Бијељину. Дрогу је Ћ.С. преузимао у занатској радњи осумњиченог у Бијељини или на неким другим локацијама у Бијељини - стоји у оптужници.

Даље се додаје да је Давидовић Р. П. из Бијељине 16. априла 2021. године продао пакетић кокаина тежак грам за 100 КМ. Дрогу му је предао код парка у Бијељини након што га је претходно Р.П. позвао путем телефона. Како стоји у оптужници, Р.П. је тада дио дроге конзумирао истог дана, а други дио сакрио у чарапу. Скривену дрогу су истог дана пронашли полицајци и одузели од њега.

Давидовића надаље терете да је у јулу 2021. године лицу Ћ.С. звани "М" у име кога је куповину дроге уговорио Ш.Р. продао грам кокаина за 100 КМ.

Према оптужници Давидовић је од марта па до септембра 2021. године лицу С. Ц. око шест пута продао по грам кокаин по цијени од 100 КМ. Купац је дрогу преузимао углавном у занатској радњи телефона власништво оптуженог или на паркингу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана