Бијељина: У тродневној акцији откривено 140 возача под дејством алкохола

Срна
Foto: Илустрација

БИЈЕЛЈИНА - На подручју Полицијске управе Бијељина у тродневној контроли учесника у саобраћају откривено је 140 возача под дејством алкохола, саопштено је из полиције.

Током акције контролисана су 2.422 учесника у саобраћају и санкционисано 536 возача, извршена су 3.144 алкотеста и код 140 возача утврђена је концентрација алкохола у крви, а ухапшено је осам возача са утврђених преко 1,5 промила алкохола у крви.

Осим због прекршаја управљања под дејством алкохола, опојних дрога или психоактивних лијекова, током акције евидентирана су 392 остала прекршаја попут некориштења безбједносног појаса у 41 случају, некориштење безбједносне сједалице или неправилно превожење ђеце 21 прекршај, управљање моторним возилом прије стицања права на управљање три прекршаја и у четири случаја вожња нерегистрованог возила.

Републичка акција појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на вожњу под дејством алкохола, дрога и психоактивних супстанци која је проведена од 23. до 25. јула дио је кампање “Вози опрезно, путуј безбједно”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана