Бијељина: Суд одбио да притвори осумњичене за дјечију порнографију

Н. Т.
Foto: Илустрација

БИЈЕЉИНА – Основни суд у Бијељини одбио је приједлог бијељинског Окружног тужилаштва да одреди притвор шесторици осумњичених за дјечију порнографију који су ухапшени у акцији „Карика 2022".

У овој акцији ухапшени су Ени Ђукић, Младен Ђокић, Слободан Штукељић, Кадир Кајтезовић, Милисав Павловић и Перо Голић, који су сада пуштени да се бране са слободе. 

Терете их за кривична дјела искориштавање компјутерске мреже или комуникације другим техничким средствима за извршење кривичних дјела сексуалног злостављања или искориштавања дјетета, те искориштавање дјеце за порнографију и упознавање дјеце са порнографијом.

Из бијељинског Окружног тужилаштва саопштено је да сматрају да су суду предочили доказе да су осумњичени починили кривична дјела те ће уложити жалбу на рјешење Основног суда којим је одбијен приједлог за притвор.

Према незваничним информацијама ухапшену шесторку полиција сумњичи да је путем друштвених мрежа врбовала дјецу којој су слали порнографске садржаје, а у неколико наврат покушали су да се састану са дјецом.

Извор близак истрази је рекао да су осумњичени жртве вребали на интернету између осталог и на Фејсбуку, а дјецу су порнографске фотографије и видео слали путем месинџера, вибера, али и СМС порука. 

"Осумњичени се наводно нису познавали лично већ су сву комуникацију радили путем друштвених мрежа. Они су путем комуникације  преко месинџера, вајбера и других апликација за дописивање наговарали дјецу да се са њима састану. Претпоставља се да су то чинили ради задовољавања својих полних страсти. Тражили су од дјеце да им шаљу фотографије на којима су без одјеће" рекао је наш извор.

Акција хапшења изведена је под надзором Окружног тужилаштва у Бијељини.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана