Бијељинa: Одређен притвор осумњиченом за покушај убиства малољетника

Срна
Бијељинa: Одређен притвор осумњиченом за покушај убиства малољетника

БИЈЕЉИНА - Окружни суд у Бијељини одредио је притвор мушкарцу Б.М. због сумње да је са више убода ножем покушао да убије петнаестогодишњака.

Суд наводи да притвор може трајати најдруже мјесец дана, као и да се осумњичени терети да је више пута убадајући ножем покушао лишити живота малољетника, старости 15 година, односно да се ради о покушају убиства малољетног лица.

"Овај суд цијени упорност коју је осумњичени исказао у својим радњама, знајући да се ради о младој особи, дјетету, при чему је испољен висок степен друштвене опасности у радњама извршења. Поред свега дјело је учињено у мјесту у коме живе и оштећени и осумњичени, гдје је извршење дјела изазвало већу узнемиреност грађана тог мјеста", наведено је у образложењу пресуде.

На те чињенице, како се даље наводи, посебно упућује службена забиљешка полиције из које произилази да се из изјава становника тог мјеста уочава одређени вид забринутости за безбједност дјеце, јер је осумњичени у лошим односима са већином комшија.

То, додаје се, потврђују и изјаве предсједника мјесне заједнице, локалног свештеника, те директора локалне основне школе, који не искључују могућност и протеста тих житеља због ранијег понашања осумњиченог.

Окружни јавни тужилац предложио је притвор образлажући да је у току истражног поступка утврђено да би осумњичени М.Б. могао бити извршилац кривичног дјела - тешко убиство у покушају.

Тужилац сматра да постоје сви разлози да се осумњиченом одреди притвор, док је одбрана предлажила да се прије свега изврши психијатријско вјештачење и утврди урачунљивост осумњиченог, односно способност да схвати значај свога дјела и посљедице.

Одбрана сматра да у вријеме извршења кривичног дјела осумњичени није имао способност да потпуно схвати тежину радњи свога дјела и настале посљедице.

Из Полицијске управе Бијељина јуче је саопштено да је Б.М. из Патковаче ухапшен због покушаја убиства малољетника.

Како је наведено у саопштењу, полицији је ноћ прије пријављено из медицинског центра у Бијељини да је довезено малољетно лице, рођено 2006. године, са више убодних рана од ножа у горњем дијелу тијела.

Према ријечима љекара, малољетник је задобио тешке тјелесне повреде, али није животно угрожен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана