Бициклом ударио и усмртио старицу

Сања Амиџић
Бициклом ударио и усмртио старицу

Рогатица - Старица В. Г. (78) из Рогатице подлегла је повредама које је задобила када је ударио бицикл којим је управљао њен суграђанин В. Б. на магистралном путу у Рогатици.

Трагедија се догодила у сриједу око 13 часова, а старица је борбу за живот изгубила на путу до фочанске болнице.

Према незваничним информацијама, несрећна В. Г. је пјешачила банкином пута када је наишао бициклиста који је ударио. Она је од силине удара одбачена неколико метара на саобраћајницу.

У Полицијској управи Источно Сарајево рекли су да је полиција након увиђаја покренула истрагу с циљем утврђивања узрока ове несреће.

- О овом случају обавијештен је и дежурни тужилац Окружног тужилаштва Источно Сарајево који је наредио предузимање свих радњи ради утврђивања услова који су довели до ове саобраћајке - казали су у полицији.

Саобраћајки сличних овој која се догодила у сриједу у Рогатици било је и раније. Крајем јула ове године на Илиџи у Сарајеву држављанин Кувајта бициклом је ударио и тешко повриједио дјевојчицу, држављанку Јемена, која је ходала улицом.

У овој саобраћајки дјевојчица је задобила тешке повреде главе, а Кувајћанин је ухапшен ради испитивања. Љекарска помоћ указана јој је у сарајевској болници гдје је задржана на даљем лијечењу.

Слична несрећа са смртном посљедицом догодила се прије двије године када је пијани бициклиста Микајло Станкић (68) ударио и тешко повриједио пјешака Рају Бајић (75) из Зворника у мјесту Доња Пилица код Зворника. Бајић је од задобијених повреда преминуо дан касније у зворничкој болници. Пијани бициклиста у тренутку несреће је имао један промил алкохола у крви.

На друмовима у БиХ у сриједу је забиљежено још неколико саобраћајних несрећа које, на срећу, нису имале трагичан епилог. 

У судару "мерцедеса" и "мини мориса" у мјесту Горње Петровице код Калесије повријеђено је шест особа, међу којима је троје дјеце.

Несрећа се догодила око 21 час, а према незваничним информацијама, лакше повреде задобио је возач "минија" Џ. С. (36) и његово троје дјеце, док код сувозача А. С. (34) није утврђен степен повреда. У овој саобраћајки повреде је задобио и возач "мерцедеса" С. Б. (28) из Калесије који је задржан на даљем лијечењу у тузланској болници.

Како је дошло до ове саобраћајне несреће, биће утврђено полицијском истрагом.

Зеница

Несвакидашња саобраћајна несрећа догодила се јуче у зеничком насељу Блатуша када је возач БМЊ-а изгубио контролу над возилом након чега се попео на тротоар и ударио у два паркирана "аудија", а потом се зауставио ударивши у пословни простор. Несрећа се догодила у поподневним часовима а, на срећу, повријеђених није било. Шта је узрок ове саобраћајке, биће накнадно утврђено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана