Бебу испустили након порода у фочанској болници, задобила фрактуру лобање

Небојша Томашевић
Foto: Архива

ТРЕБИЊЕ - Полиција је покренула истрагу о пријави против љекара Универзитетске болнице у Фочи због сумње да је у болници повријеђено новорођенче, потврђено је "Гласу Српске".

Према незваничним информацијама беба је испала медицинским радницима током порода и задобила је повреде главе.

Портпарол Полицијске управе Фоча Маријана Елез,  каже да им је  случај пријављен 20. августа, а пород је извршен дан раније.

-Дежурни љекар Клиничког центра универзитета  Сарајево пријавио је да је у наведену установу довезено новорођенче са повредама у предјелу главе, рођено у Универзитетској болници Фоча. Истог дана од стране оца новорођенчета пријављен је несавјесан рад љекара у Универзитетској болници Фоча.  О свему је обавијештен тужилац Окружног јавног тужилаштва Требиње који је наложио да се предузму све мјере и радње на документовању кривичног дјела несавјесно пружање љекарске помоћи-, рекла је Елез.

Према незваничним информацијама портала УНА беба је испала бабици након порода и задобила фрактуру лобање на два мјеста, због чега је оперисана и налази се под будним оком љекара у Сарајеву.

Извори портала кажу да први резултати истраге указују да је дјевојчицу непосредно након порода испустила бабица, те да је пала на под. Међутим, оно што је након тога усљедило љекарима не служи на част. Наводно су олако прешли преко тог инцидента, а није искључено и да су покушали да прикрију пад. Никоме ништа нису пријавили, а послије неколико сати здравствено стање новорођенчета се нагло погоршало.

Беба је хитно превезена у Клинички центар Универзитета у Сарајеву. Испоставило се да има тешке повреде главе, па је оперисана и указана јој је неопхода помоћ. Тек су љекари из Сарајева случај пријавили полицији, док су у Фочи и даље ћутали.

Пријаву полицији потом је поднио и отац новорођенчета, оптужујући породилиште фочанске болнице за несавјестан рад и угрожавање живота његове кћерке.

У Окружном јавном тужилаштву у Требињу УНИ је потврђено да је покренута истрага како би се утврдиле све околности овог шокантног догађаја, односно ко је одговоран за повријеђивање бебе и скандалозно понашање здравствених радника након тога.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана