Барић код Теслића: Радника у каналу затрпала земља

Небојша Томашевић
Барић код Теслића: Радника у каналу затрпала земља

Теслић - Сеад Дурмишевић из Каменице код Теслића погинуо је када га је затрпала велика количина земље док је спајао канализационе цијеви у каналу дубоком око пет и по метара у теслићком насељу Барић.

У несрећи, која се догодила у суботу у послијеподневним часовима, повријеђен је и његов колега Х. С. из Теслића. Он је превезен у болницу у Добоју, гдје су казали да није у животној опасности.

Несрећа се догодила на парцели теслићког предузећа "Н. В. трејд", гдје је група радника међу којима су били Дурмишевић и Х. С. копала канал и постављала цијеви за канализацију. Канал је ископао багериста предузећа "Натура вита" из теслићког насеља Блатница, а након тога неколико радника га је уређивало и чистило, док су Дурмишевић и Х. С. сишли у њега како би спојили цијеви.

- Док су радили у каналу, земља се одједном обрушила на њих и затрпала их. Радници су одмах дотрчали до мјеста трагедије и почели да откопавају земљу како би их извукли и спасили. Брзо су успјели да извуку Х. С. и он је одмах превезен у болницу. Дурмишевић је извучен нешто касније у бесвјесном стању, али је давао знаке живота. Нажалост, он је недуго послије несреће преминуо у болници. На несрећне раднике се сручила велика количина земље - казао је "Гласу Српске" извор близак истрази.

У предузећима "Натура вита" и "Н. В. трејд" јуче се нико није јављао на телефонске позиве, тако да нисмо могли да добијемо више информација о овој трагедији.

У Центру јавне безбједности Добој нису жељели да откривају детаље потврдивши само да се у Барићу код Теслића догодила несрећа на раду у којој је погинуо радник.

- Током увиђаја је утврђено да је погинуо радник Д. С. који је спајао цијеви за канализацију у каналу, док је његов колега Х. С. повријеђен када се на њих обрушила земља. Узрок ове трагедије биће познат тек након завршетка истраге - рекли су у ЦЈБ Добој.

Дежурни тужилац Окружног тужилаштва Добој јуче је рекао да не жели да даје изјаве путем телефона.

Настрадали Дурмишевић сахрањен је јуче на гробљу у мјесту Каменица код Теслића.

Познати столар

Сеад Дурмишевић је познати столар, а у Каменици код Теслића је имао столарску радњу "Дурмишевић", која се бавила израдом столарије и намјештаја.

Његове комшије и познаници кажу да је био добар човјек и мајстор и да је помагао свима који су му се обратили за помоћ. Иза Дурмишевића су остале двије кћерке, син и супруга.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана