Бањалука: Сјекиром напао комшију због свиња

nezeavisne.com
Бањалука: Сјекиром напао комшију због свиња

Бањалука - Мирко Ћопић (66) из Горњих Первана, код Бањалуке, сјекиром је напао комшију презимењака Томислава (74) и нанио му тешке тјелесне повреде.

Како сазнајемо, старци су се на Велики петак у засеоку Ћопићи сукобили због свиња које је Мирко пустио да шетају и које су ушле у Томиславову земљу те почеле да праве штету. Томислав је, како сазнајемо, дошао до презимењака и потом је почела расправа на међи њихових имања. Мирко је у једном моменту узео сјекиру и њом почео да удара Томислава, да би након окршаја напустио мјесто инцидента. Потом је телефоном Томислав позвао сина Недељка, да би убрзо стигла и полиција.

Недељко, Томиславов син, каже да је био шокиран када је видио оца.

"Отац је имао рану на рамену и иза уха. Мирко му је сломио ребра и ишчашио кук", рекао је Недељко, који се чуди да му је отац уопште могао да хода. Недељко тврди да село већ годинама има проблем с Мирком те да је полиција неколико пута интервенисала због њега. Како каже, Мирко не живи у селу, већ повремено долази како би нахранио животиње.

"Отац живи на свом имању и храни животиње. Миркови крмци праве проблеме јер униште све што мјештани засију", објашњава Недељко и истиче да је Мирко одраније познат по насилном понашању.

Комшије кажу да су Ћопићи у сукобу годинама и да је страшно то што се догодило.

"Није ми јасно што је ово требало Мирку, пошто је имућан", говоре мјештани.

У бањалучкој полицији кажу да утврђују околности како је дошло до овог догађаја и додају да је ухапшени М.Ћ. осумњичен за наношење тјелесних повреда, те да је о свему обавијештен дежурни тужилац бањалучког Окружног тужилаштва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана