Бањалука: Познанику пуцао у ноге због 40 марака

Небојша Томашевић
Бањалука: Познанику пуцао у ноге због 40 марака

Бањалука - Драган Чалакић (24) из Јаблана код Лакташа ухапшен је јуче због покушаја убиства познаника Ђуре Убипарипа (31) којег је хицем из аутоматске пушке ранио у ногу у сриједу увече у кафићу "Код Француза" у лакташком насељу Трн.

Убипарип у којег је Чалакић испалио рафално два метка задржан је на лијечењу у бањалучком Клиничком центру.

Из ЦЈБ Бањалука, наводећи њихове иницијале, саопштено је да Чалакића терете за покушај убиства и да ће бити предат бањалучком Окружном тужилаштву.

Према незваничним информацијама, пуцњави је претходио сукоб између двојице познаника због дуга од 40 марака које Чалакић дугује Убипарипу.

Очевици догађаја брачни пар Милкица и Драган Поповић казали су да су у сриједу увече сједили са Убипарипом и да ништа није указивало на то да ће се овако нешто догодити.

- Мирно смо сједили за шанком и причали, а у једном тренутку Ђури је пришао Чалакић и нешто му је шаптао на уво. Ђуро му је одговорио: "Не занимаш ме, врати ми 40 марака". Тада је Чалакић отишао за други сто гдје је сједио његов брат и убрзо изашао из кафића - казао је Драган Поповић.

Милкица је рекла да је видјела да Чалакић иде до свог аутомобила "нисан" који је био паркиран испред кафића.

- Отворио је гепек и извадио предмет за који су сви у кафићу прво помислили да је дизалица. Када је ушао у кафану, видјела сам да је то аутоматска пушка, а он је одмах репетирао оружје. Са нама за шанком је сједио и наш пријатељ, полицајац у униформи, који није био на дужности, а Чалакић му је држећи пушку у руци рекао: "Разоружај се". Тада је устао Ђуро и кренуо према Чалакићу и говорио му: "Пуцај, пуцај". Чалакић је цијев пушке окренуо према доље и испалио кратки рафал у правцу Ђуриних ногу и ранио га - испричала је Милкица Поповић.

Послије рањавања, Убипарип је истрчао из кафића, почео да бјежи према полицијској станици, а Чалакић је са пушком у руци изјурио за њим.

Како га није могао стићи, Чалакић је аутоматском пушком почео да лупа Убипарипов аутомобил "опел корса".

Недуго након тога стигла је полицијска патрола и ухапсила осумњиченог. За то вријеме рањени Убипарип је отрчао до куће која се налази иза полицијске станице, а из које су га одвезли у Хитну помоћ.

Очевици су испричали да је Чалакић био пијан те да је послије пуцњаве и демолирања аутомобила жртве, дјеловао изгубљено.

Повреде

Повријеђени Ђуро Убипарип задобио је прострелну повреду лијеве ноге.

Из Клиничког центра Бањалука јуче је, наводећи његове иницијале, саопштено да је задобио прострелну рану у кољена и оперисан је. Истакли су да је здравствено стање пацијента за сада стабилно.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана