Бањалука: Пјешак имао три промила алкохола!

Горан Обрадовић
Бањалука: Пјешак имао три промила алкохола!

Бањалука - На подручју Бањалуке полиција је ухапсила пјешака код којег је алкотестирањем утврђено да је имао готово три промила алкохола у крви.

У Центру јавне безбједности Бањалука рекли су да су од 26. јула, када је почела примјена новог Закона о прекршајима РС, ухапсили 13 соба због учествовања у саобраћају под дејством алкохола.

- Од тога је било 12 возача и један пјешак, код којег је алкотестирањем утврђено присуство 2,99 промила алкохола у организму - рекли су у ЦЈБ Бањалука.

У акцији приједорске полиције која је спроведена протеклог викенда откривен је већи број пијаних возача, а тројица су приведена на тријежњење јер су имали више од једног промила алкохола у крви.

На подручју Лопара полиција је ухапсила двије особе које су учествовале у саобраћајној несрећи, јер су у крви имали више од једног промила. У овој несрећи двије особе задобиле су лакше повреде.

Начелник Јединице за послове безбједности саобраћаја у Управи полиције МУП-а РС Горан Шмитран појаснио је да је, према одредбама новог закона, полиција дужна да задржи до отрежњења или опоравка особу која је затечена док чини прекршај, а која има више од једног промила алкохола у крви или одбије алкотест, као и особу за коју се утврди да је под утицајем дроге. Задржавање не може да буде дуже од 12 часова.

- Ово је значајно у случајевима кад полиција заустави пијаног возача и утврди да нема начина да се његово возило превезе на друго мјесто, јер са њим нема друге особе да то учини. Тада полиција превози то возило на друго мјесто како би било безбједно, а трошкови ће бити наплаћени од возача - истакао је Шмитран и додао да ће на овај начин бити повећана безбједност у саобраћају.

Према његовим ријечима, лани су 1.273 пијана возача узроковала саобраћајне несреће, док их је у првих седам мјесеци ове године било 692.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана