Бањалука: Кажњена 204 пијана возача

Srna
Бањалука: Кажњена 204 пијана возача

БАЊАЛУКА - Службеници Полицијске управе Бањалука током регионалне акције појачане контроле учесника у саобраћају издали су 261 прекршајни налог, а због алкохола ухапшено је 19 возача. У овој акцији, чији је циљ био одржавање и унапређење стања у области саобраћаја, полиција је протеклог викенда контролисала 1.018 учесника у саобраћају и извршила алкотестирање 965 возача, а због утврђене алкохола санкционисана су 204 возача.

"Од тог броја, 102 возача су санкционисана због утврђене концентрације алкохола у организму од 0,31 до 0,80 промила, 74 возача због концентрације алкохола од 0,81 до 1,50 промила, а 19 возача је задржано лишавањем слободе у службеним просторијама до истрежњења због концентрације алкохола у организму веће од 1,5 промила", наводи се у саопштењу ове полицијске управе.

Током акције два возача су одбила да се подвргну испитивању на присуство алкохола у организму, а због утврђеног присуства алкохола у организму санкционисано је седам возача млађих од 21 године или оних са мање од три године возачког искуства.

"Санкционисано је и 56 возача по другим основама", наводе у бањалучкој полицији и апелују да учесници у саобраћају поштују законске одредбе с циљем заштите свог и живота других учесника у саобраћају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана