Бањалука: Браћа се тукла, а батине добили полицајци

Небојша Томашевић
Бањалука: Браћа се тукла, а батине добили полицајци

Бањалука - Шест мушкараца, од којих су двојица браћа, ухапшени су у четвртак око 22.30 часова због туче, пријетњи бомбом и напада на полицајце који су интервенисали на основу пријаве породичног насиља у улици Марка Липовца у бањалучком насељу Лазарево.

Незванично сазнајемо да су се посвађали и потукли браћа Желимир (20) и Миленко (25) Петковић. Након што су браћа приведена, њихови познаници Зоран Лакић (30), Марко Чорковић (24), Милан Поповић (43) и Милош Блажић (22) провоцирали су и вријеђали полицајце, а затим их претукли.

Извор близак истрази је казао да је током туче млађи од браће Петковић, Желимир у кућу донио бомбу и пријетио да ће је активирати, а да је трећи брат позвао полицију која их је потом привела.

Наводећи иницијале, у ЦЈБ Бањалука су казали да су четворица нападача полицајцима потргали униформе и нанијели тјелесне повреде.

- Нападачи су том приликом оштетили и радио-станицу "моторолу". Двојица полицајаца су том приликом задобила повреде и указана им је помоћ у Универзитетском клиничком центру Републике Српске - казали су у ЦЈБ Бањалука.

Навели су да четворицу осумњичених терете да су починили кривична дјела напад на службену особу и оштећење туђе ствари, а након привођења двојица су одбила да буду алкотестирани.

У полицији су казали да ће против браће Петковић надлежном тужилаштву бити поднесен извјештај који ће их теретити за насиље у породици и угрожавање безбједности.

Поједини мјештани улице Марка Липовца тврде да су у дворишту куће Петковића тог дана видјели друштво и да је све било у реду.

- Одједном сам чуо неку буку, видио полицију. Релативно брзо се све смирило, а онда се поново догодио инцидент, ваљда су неки младићи остали код њих иако су браћа одведена и тада је дошло до сукоба са полицијом - испричао је један од мјештана насеља Лазарево не желећи да се представи.

Алко-тест

Полиција је приликом хапшења и интервенције због породичног насиља алкотестирала учеснике инцидента.

Из ЦЈБ Бањалука је, наводећи њихове иницијале, саопштено да је у крви Желимира Петковића измјерено 0,72 промила алкохола, а код његовог брата Миленка 1,81 промил.

Код Марка Чорковића, који је учествовао у нападу на полицајце, измјерено је 1,19 промила алкохола у организму, а код другог нападача Милоша Блажића 0,14 промила алкохола.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана