Бањалука: Адвокат и тужилац се обрачунали на улици

Небојша Томашевић
Бањалука: Адвокат и тужилац се обрачунали на улици

Бањалука - Адвокат Зоран Опачић и тужилац Бранко Бјелајац шакама су наставили свој дугогодишњи сукоб, а до незапамћеног обрачуна дошло је испред кафе-бара “Култо” у близини Основног суда Бањалука, сазнаје “Глас Српске”.

Туча је избила када су се срели испред кафића, чији су гости једва успјели да их раздвоје. Опачић, који у правосудним круговима важи за контроверзног адвоката који се не либи отворених вербалних сукоба и тужакања са тужиоцима и судијама, и бањалучки окружни тужилац Бјелајац одраније имају нерашчишћене рачуне из честих сусрета у судницама.

Бјелајац је невољно потврдио да је дошло до туче наводећи да га је напао Опачић.

- Пролазио сам поред кафића и он ме је напао. Погурали смо се, покушао је да ме удари, али сам блокирао ударац. Убрзо су нас раздвојили људи који су се нашли у близини - рекао је Бјелајац и додао да му је Опачић и раније пријетио.

Он каже да га Опачић напада због истрага које се воде против њега.

- Све је то због истрага које се против њега воде. Те истраге сам први покренуо јер се бави нелегалним радњама - казао је Бјелајац и додао да је обавијестио полицију и да ће вјероватно поднијети кривичну пријаву против Опачића.

Опачић не негира да је напао Бјелајца наводећи да више не може трпјети да му подмеће разне ствари.

- Другачије не могу умирити Бјелајца. Све је почело прије неколико година, од када у судском спору браним судију Основног суда Бањалука Александру Бабић, која са Бјелајцем има ванбрачно дијете. Од тада ми Бјелајац на све начине подмеће како би ме дискредитовао и свети ми се иако му ништа никада нисам урадио - каже Опачић.

Он каже да се Бјелајац служи свим и свачим како би му наудио и осрамотио га у јавности.

- Скоро је директору Хидроелектране у Бочцу послао допис с мојим печатом и именом и у том допису тражио од њега 50.000 марака запријетивши да ће га пријавити тужилаштву за нелегалне радње. Написао му је: Знам шта си радио у рату, дај 50.000 марака или ћу те пријавити тужилаштву”. Полиција ми је због тога претресла стан, изузела компјутер и утврдила да ја то нисам написао - тврди Опачић.

Прије неколико мјесеци на адресу “Гласа Српске” стигло је увредљиво писмо на званичном меморандуму Опачићеве адвокатске канцеларије. У писму је писало: “Ви новинари и уредници сте обична стога и г...а и најобичнија ђубрад и смрад. Ви пуно с..ете и једете г...на. Ј..ем ја вама матер свима и ј...м вас у уста. Да бог да добили сиду и сифилис, стоко једна ус...а. Ви сте праве мрцине и ко вас доведе ту. П..ите ми к...ц сви одреда, марво једна. Ха ха ха”.

Опачић је истакао да му је и то писмо подметнуо тужилац Бјелајац. Бјелајац је то негирао наводећи да поменути адвокат прави велики проблеме и њему и тужилаштву.

Полиција

“Глас Српске” је након пријема увредљивог писма тај случај пријавио полицији. Послије тога је саслушан Зоран Опачић, који је поновио да иза писма стоји Бранко Бјелајац. У полицији јуче нисмо могли да добијемо информације о обрачуну адвоката и тужиоца, нити шта су утврдили током провјера и да ли је због писма саслушан и Бјелајац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана