Ухапшена пијана Бањалучанка која је пријетила бацањем бомби

Н. Т.
Foto: МУП РС

БАЊАЛУКА – Бањалучанка Б.М. (56) ухапшена је због сумње да је пријетила познанику да ће га убити и бацити бомбе, а након тога претресом њене куће заплијењен је арсенал оружја међу којима су биле бомбе и нагазна мина, потврђено је „Гласу Српске".

Све се десило у сриједу увече и након пријаве полиција је изашла на терен и осумњичена је пријетила и полицајцима након чега је ухапшена и утврђено је да је пијана. Према нашим сазнањима осумњичена и особа којој је пријетила нису у некој родбинској или другој вези нити су директне комшије.

"Осумњичена има пријављено пребивалиште у Бањалуци, а има кућу на подручју гдје живи оштећени. Истражује  се мотив ових пријетњи и позадина свега" рекао је извор близак истрази.

Из Полицијске управе Бањалука саопштили су да је криминалистичка обрада осумњичене и претрес њене имовине урађени 26. јануара и тада је пронађено оружје  и муниција. 

Истакли су да осумњичену Б.М. терете да је починила кривична дјела угрожавање сигурности и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

"Полицији у  Лакташима у сриједу је једна особа пријавила да му је  Б.М. упутила озбиљне пријетње по тијело, живот, и имовину, што је код њега изазвало осјећај страха и угрожености. 

Истог дана око 18,.15 часова, полицијски службеници пронашли су и ухапсили Б.М. која је била у видно алкохолисаном стању, али је одбила да се подвргне испитивању на присуство алкохола у организму. 

Током хапшења он је вријеђала и упућивала пријетње полицијским службеницима, те се оглушила о законито издато наређење полицијских службеника-навели су у ПУ Бањалука.

Истакли су да је након тога на основу наредбе Основног суда у Бањалуци претресена кућа коју користи Б.М. у Гламочанима код Лакташа.

"Том приликом су пронађени и уз потврду одузети сљедећи ловачка пушка са припадајућом оптиком, пиштољ  револвер са  мецима, седам ручних бомби, нагазна експлозивна мина, три експлозивна пуњења, три експлозивне детонаторске каписле са кабловима, три иницијалне каписле за експлозив, два пушчана оквира и 303 комада муниције различитог калибра и намјене" наводи се у саопштењу.

Додаје се да је обавијештен  дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука који је наложио да се након комплетирања и документовања предмета против Б.М. достави извјештај о почињеним кривичним дјелима у редовној процедури.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана