Бањалучанка оптужена за убиство Звонимира Стефановића

ГС
Бањалучанка оптужена за убиство Звонимира Стефановића

БАЊАЛУКА - Потврђена је оптужница против Бањалучанке Милице Диљевић због убиства Звонимира Стефановића, које се догодило 4. фебруара ове године у бањалучком насељу Борик.

Како су навели из Окружног суда у Бањалуци, њој је притвор продужен за два мјесеца.

"Рјешењем Окружног суда у Бањалуци од дана 29. 4. 2024. године, продужен је притвор оптуженој М. Д. који јој је одређен и продужен у току истраге рјешењима овог суда од 6. 2. 2024. године и од 28. 2. 2024. године. По овом рјешењу притвор може трајати до изрицања првостепене пресуде, а најдуже  двије године, од дана потврђивања оптужнице, која је потврђена због кривичног дјела убиство из члана 124. став 1. Кривичног законика Републике Српске“, саопштено је из Окружног суда у Бањалуци, а преноси АТВ.

Додају да ће се контрола оправданости притвора вршити по истеку свака два мјесеца, од дана доношења посљедњег рјешења о притвору, а уколико у наведеном року не буде изречена првостепена пресуда притвор ће се укинути и оптужена пустити на слободу.

Стефановић убоден ножем у срце

Стефановић је пронађен мртав 4. фебруара ове године у стану у бањалучком насељу Борик у Београдској улици, а имао је убодну рану у предјелу грудног коша. Обдукција је показала да је кобан био убод ножем у срце.

Диљевић је одмах ухапшена и од тада се налази у притвору. Диљевић и Стефановић су наводно били у вези и извјесно вријеме су боравили у стану гдје се злочин догодио. Стефановић је, наводно, изнајмљивао стан у бањалучком насељу Борик.

Према ранијим сазнањима из истраге, Диљевић је након убиства позвала познаника који живи у истом стамбеном блоку, тврдећи да је њеном партнеру позлило.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана