Бањалучанину три године робије због премлаћивања комшије на смрт

Небојша Томашевић
Бањалучанину три године робије због премлаћивања комшије на смрт

БАЊАЛУКА - Mарко Бајић (30) из Бањалуке осуђен је у Oкружном суду на три године затвора јер је на смрт претукао комшију Драгана Гајића (61).

Злочин је починио заједно са суграђанином Миланом Лукићем званим Мића (21) који је раније правоснажно осуђен на двије године затвора на основу споразума о признању кривице с Окружним тужилаштвом.

Пресуду је изрекло вијеће којим је пресједавао судија Бранимир Јукић, а према њој, Бајић је осуђен јер је као саизвршилац починио кривично дјело наношење тешке повреде са смртном посљедицом.

Бајићу је у казну урачунато вријеме које је провео у притвору и ослобођен је плаћања трошкова судског поступка.

Бајићев бранилац Марко Микеш најавио је жалбу на пресуду.

Према оптужници, Лукић и Бајић напали су Гајића 28. августа 2018. године код његове зграде у улици Косовке дјевојке у бањалучком насељу Старчевица. Наведено је да је инцидент избио јер им Гајић није дао цигарете након што их је једном већ почастио. Прво га је Бајић ударио ногом и оборио на земљу, након чега се батинању придружио и Лукић па су обојица несрећног човјека ударали ногама по глави и грудима. Престали су да га ударају када су станари зграде загаламили на њих. Гајић је након инцидента са тешким повредама превезен у Универзитетски клинички центар Републике Српске, гдје је преминуо два дана касније.

У оптужници против Лукића и Бајића је наведено да су они били свјесни да својим поступцима могу да тешко повриједе Гајића и да су то хтјели. Наведено је и да су били способни да схвате значај дјела и да управљају поступцима. Током истраге Бајић је тврдио Гајића тукао Лукић и да он није у томе учествовао.

Лукић и Бајић су били у притвору након хапшења, а пуштени су на слободу крајем септембра.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана