Бањалучанин пријетећи ножем пљачкао продавнице

Н. Т.
Бањалучанин пријетећи ножем пљачкао продавнице

Бањалука - Драган Радаковић из Бањалуке ухапшен је због сумње да је на подручју Бањалуке пријетећи ножем опљачкао три продавнице из којих је украо око 1.700 марака и том приликом ножем повриједио власника једне радње.

На терет му се ставља и покушај пљачке још једне продавнице из које га је отјерао власник па је остао без плијена. Све пљачке је починио маскиран и са капуљачу на глави.

Начелник Полицијске управе Бањалука Жељко Спасојевић, наводећи иницијале, казао је да је Радаковић ухапшен у четвртак и да је том приликом пружао и отпор.

- Приликом хапшења Д. Р. је  напао полицајца, али је брзо савладан. Теретимо га за три разбојништва током којих је у једном случају ножем убо власника продавнице и покушај разбојништва. Након испитивања предат је у надлежност бањалучког Окружног тужилаштва - рекао је Спасојевић.

Радаковић је прво разбојништво починио 7. априла када је опљачкао продавницу "Весна" у бањалучкој улици Јована Рашковића. Том приликом је ножем у груди убо власника Ђорђа М. (59) и украо 300 марака и побјегао. Овај трговац је у помоћ позвао сина који га је одвезао у Хитну помоћ.

Само неколико дана касније 29. априла Радаковић је опет дјеловао у улици Ђуре Ђаковића гдје је маскиран и пријетећи ножем од раднице продавнице отео око 70 марака.  Затим је 8. маја такође маскиран упао у продавницу "Даца и Ана" у улици Милоша Обилића одакле га је власник отјерао гађајући га купусом и другом робом. Четврту пљачку починио је 12. маја у улици Светозара Марковића гдје је од раднице једног супермаркета пријетећи ножем отео 1.300 марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана