Бањалучанин претукао суграђанина па се објесио у ћелији

nezavisne.com
Бањалучанин претукао суграђанина па се објесио у ћелији

ББањалука - Тридесетдеветогодишњи Б.В. из Бањалуке објесио се постељином у просторијама за задржавање ухапшених у Полицијској управи Бањалука, потврђено је “Независним” незванично.

Његово тијело пронађено је јутрос у 6.20 часова, а претходно је ухапшен након пријаве да је по глави претукао суграђанина Ј.Б. (49).

“Алкотестирањем прије хапшења утврђено да је Б.В. имао 2,19 г/кг алкохола у организму”, саопштено је из Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Мира Милетић, секретар тог тужилаштва, казала је да је увиђај на лицу мјеста обавио дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, заједно са Миланом Срдићем, специјалистом судске медицине,  те полицајцима ПУ Бања Лука.

“Дежурни тужилац је наложила обдукацију тијела, која ће бити обављена у Заводу за судску медицину РС”, нагласила је Милетићева.

Из ПУ Бањалука саопштено је да је саомобуству претходила јучерашња пријава, да је тридесетдеветогодишњак из Бањелуке, који је од раније познат полицији, летвом претукао четрдесетдеветогодишњака по глави и тијелу, због чега је ухапшен.

“Ухапшено лице је задржано у складу са нормативним актима који регулишу поступање са приведеним, доведеним, задржаним и лицима лишеним слободе”, кажу из ПУ Бањалука.

Истичу да је прије тога провјерено да у просторије за задржавање није унесено ниједно средство погодно за самоповређивање.

“Међутим, и поред предузетих превентивних мјера, лице је извршило самоубиство користећи постељину, која је обавезни дио опреме просторије у складу са нормативним актима који регулишу ову област”, кажу из полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана