Бањалучанин Ђорђе Куштриновић спријечио суграђанку да скочи с моста у ријеку Врбас

ГС
Бањалучанин Ђорђе Куштриновић спријечио суграђанку да скочи с моста у ријеку Врбас

БАЊАЛУКА - Ђорђе Куштриновић, радник обезбјеђења у Градској управи Бањалука, спријечио је у уторак ујутру суграђанку која се планирала убити скоком са Ребровачког моста, а баш у тренутку кад се већ спремала да скочи.

Он је за испричао да је, спасавајући суграђанку, само испунио своју грађанску дужност те да је ово за њега био један добар дан, јер је успио спасити један живот.

– У шест сати ујутру, возећи од Аде према Борику, видио сам жену која лагано прелази преко ограде моста. Паркирао сам се десет до 15 метара ниже, када је она већ била прешла ограду моста за коју се држала рукама спремајући се да скочи – казао је Куштриновић за Независне.

 Истиче да му је најгоре било јер није знао како да јој приђе, да ли да је позове или да јој само лагано приђе, како је не би још више уплашио.

– Ипак, пришао сам и лагано је додирнуо по рамену у тренутку кад је већ била раширила руке и хтјела да скочи, док су јој ноге још биле на мосту. У посљедњем тренутку сам је ухватио да не упадне у Врбас – рекао је Куштриновић који је још под утисцима онога што се догодило.

 Додаје да га је она, након што ју је ухватио, молила да је пусти да се убије, јер не жели да се врати у болницу. 

– Она је само изговарала: "Пусти ме, пусти ме!" Али нисам хтио да је пустим, јер би сигурно искочила пред ауто – истиче Куштриновић.

 Он наглашава да је једва зауставио једног пролазника и возило, односно возача који је потом обавијестио полицију, док ју је он држао с обје руке, због чега и није могао телефонирати. 

– Четири-пет аута је прошло, нико од њих није хтио стати. Успио сам некако да зауставим једно возило и пролазника – рекао је Куштриновић.

Он каже да је жена, стара отприлике 65 година, била сасвим лијепо обучена, пристојно је изгледала и нико не би рекао на први поглед да има проблема или да планира себи да одузме живот.

– Била је веома преплашена, само је понављала да је пустимо. Полиција је у међувремену дошла, узела податке и одвезли су је – казао је Куштриновић.

 Из Полицијске управе Бањалука потврдили су да је овај случај пријављен полицији у уторак ујутру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана