Бахоњић пензионера из Козарца убио чекићем

Снежана Тасић
Бахоњић пензионера из Козарца убио чекићем

Приједор - Ален Бахоњић (30) из Козарца код Приједора признао је полицији да је чекићем убио, а затим опљачкао пензионера Хасана Алића (74) у његовој кући у Козарцу.

Начелник Центра јавне безбједности Приједор Далибор Иванић на јучерашњој ванредној конференцији за новинаре рекао је да је случај полицији пријављен у недјељу око 13 часова, а да се убиство највјероватније догодило 29. априла ове године у вечерњим часовима.

Иванић је истакао да је искључиви мотив овог убиства користољубље и тиме је искључена мржње или национална нетрпељивост као евентуални мотив.

Осим Бахоњића ухапшен је и Ибрахим Чолић (40), који у оквиру истраге тренутно има статус свједока.

Према незваничним информацијама, Бахоњић је старца ударио девет пута чекићем у главу, а потом је покушао да запали Алића и његову кућу да би прикрио доказе, али се ватра угасила.

Иванић је, наводећи иницијале, појаснио да су Бахоњић и Алић то вече сједили у кући, пили алкохол, када је дошло прво до свађе, а затим и туче између њих.

- Бахоњић је затим више пута тупим предметом ударио у главу Алића, а он је од задобијених повреда преминуо на лицу мјеста - изјавио је Иванић.

Он је нагласио да је осумњичени полицији признао дјело и показао мјесто извршења кривичног дјела и мјесто гдје је одбацио чекић.

 - На чекићу се налазе остаци крви, а у претресу два објеката које је користио пронађени су предмети који су украдени из куће Алића и биће коришћени као доказ у кривичном поступку - истакао је Иванић.

Осумњичени је јуче предат у надлежност Окружног тужилаштва Бањалука.

Иванић је потврдио да је Бахоњић вишеструки повратник у чињењу кривичних дјела крађа, мучење, убијање и злостављање животиња, угрожавање сигурности, недозвољена производња и промет оружја и експлозивних материја и покушај силовања.

Убијени Хасан Алић био је њемачки пензионер и након развода живио је сам у дијелу Козарца који се зове Дере.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана