Баба монструм из Трњана код Добоја порекла убиство беба

Дијана Дујић
Баба монструм из Трњана код Добоја порекла убиство беба

Добој - Војкана Богојевић (54) из Трњана, оптужена за убиство двије бебе које је родила њена недовољно ментално развијена кћерка Сања Богојевић (26), јуче се у добојском Окружном суду изјаснила да није крива за смрт новорођенчади.

Осим бабе монструма, пред судијом су била и тројица оптужених за обљубу немоћне Сање Богојевић, односно осумњичени да су очеви њених беба. Раде Богојевић из Трњана и Вид Јанковић из Дугог Поља код Модриче такође су негирали кривицу, док се трећеоптужени Жарко Цвијетић из Скугрића код Модриче није изјаснио.

Бранилац Војкане Богојевић, адвокат Бранко Ристић, казао је да ће оспоравати правну квалификацију оптужнице јер није добро  постављена.

- Нису компатибилни чедоморство и тешко убиство које се Војкани ставља на терет - изјавио је Ристић и додао да Богојевићева "у принципу" није крива за убиство двоје унучади.

Бранилац Радета Богојевића, Љиљана Миљановић, изјавила је да докази тужилаштва не иду наруку њеном брањенику, који је још у притвору, али да ће настојати да их оспори. Суђење оптуженима требало би да почне у року од мјесец.

Богојевићева је ухапшена 25. јануара, када и тројица оптужених за обљубу. Окружни суд је у априлу потврдио оптужницу добојског тужилаштва. Војкана и Раде се још налазе у притворској јединици добојског затвора, док су Цвијетић и Јанковић 22. априла пуштени на слободу.

Кћерка Сања, која већ десет мјесеци борави у посебној установи изван Добоја, први пут се породила у септембру 2011. године. Наводно је родила дјевојчицу уз помоћ мајке Војкане, која је убила бебу и тијело бацила на њиву у близини породичне куће. И други пут је, у јулу 2013. године, у штали родила дјевојчицу, коју је такође усмртила Војкана. Трећи пут се породила у априлу 2015. године. Ту бебу је Сања, на наговор мајке, усмртила. Скелетни остаци двије бебе су пронађени недалеко од куће, док остаци трећег новорођенчета, које је бацила Сања, још нису пронађени. ДНК анализом је утврђено да је један од тројице оптужених, њен близак рођак Раде Богојевић, отац једне бебе. За оцем другог новорођенчета се још увијек трага. Према незваничним информацијама, Сањи ће наводно бити додијељен имунитет у замјену да открије ко је отац другог новорођенчета чије је тијело пронађено.

Отац

Под истрагом је био и Сањин отац Миливоје Богојевић, јер се сумњало да је знао за кћеркине трудноће, као и да је поменуту тројицу оптужених доводио њиховој породичној кући у Трњанима. Међутим, још ништа није утврђено.

Када су откривена ова незапамћена убиства новорођенчади, Миливоје је тврдио да ништа није знао о кћеркиним трудноћама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана