Ауто-мафијаш из Источног Сарајева ликвидиран са 24 метка

Небојша Томашевић
Ауто-мафијаш из Источног Сарајева ликвидиран са 24 метка

Бањалука - Александар Булатовић (30) из Источног Сарајева и Саша Видовића (34) из Бијељине оптужени су за убиство Мирослава Лазаревића (32), осуђиваног члана ауто-мафије из Источног Сарајева, на кога су испалили чак 24 хица из аутоматске пушке.

Оптужницу против њих подигло је Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала Републичког тужилаштва.  Оптужницу је потврдио бањалучки Окружни суд, а осим за убиство она их терети и за изазивање опште опасности, недозвољену производњу и промет оружја или експлозивних материја и крађу возила.

Према оптужници Булатовић и Видовић су припремили и организовали убиство Лазаревића којег су усмртили 16. октобра прошле године два часа послије поноћи. Тада су на њега док се возио у  "голфу А7" у Београдској улици у Источном Новом Сарајеву испалили чак 24 хица из аутоматске пушке. Лазаревић је погођен с више хитаца и преминуо је на мјесту злочина. Оптужени су побјегли према Сарајеву гдје су у близини једне стамбене зграде запалили украдени БМЊ Џ5 којим су побјегли.  У возилу су оставили аутоматску пушку с два оквира пуна муниције који су изгорјели. Усљед пламена и високе температуре активирало се 26 метака, а оштећен је стан Јасмина Ћ. на којем су попуцала прозорска стакла и истопљена ПВЦ столарија на спаваћој соби. Том приликом оштећена су и врата на гаражи Неџада К. У оптужници се наводи да су на овај начин оптужени угрозили животе двије дјевојке које су се затекле у стану у приземљу зграде поред које горио БМЊ.

Видовић и Булатовић ухапшени су након ове паљевине у сарајевском насељу Храсно. Булатовић је бјежећи од полиције са себе скидао одјећу и бацао је да не би био препознат па је ухапшен у гаћама. Видовић је ухапшен неколико минута касније. У изгорјелом аутомобилу нађена је аутоматска пушка која је оштећена. Иако у оптужници нису наведени мотиви злочина, раније су у МУП-у Републике Српске рекли да се сумња да је убиство Лазаревића наручено из криминалних кругова.

Оптужени, али и убијени познати су по чињењу кривичних дјела и осуђивани су.

Докази

Адвокати Саше Видовића, Милан Петковић и Мирко Дабић истакли су да Тужилаштво нема доказа за оптужницу против њиховог брањеника и саоптуженог.

- Нема ниједног доказа сем мањег броја барутних честица на гардероби оптужених. Тај доказ је проблематичан, а и незаконит јер је изузет након три мјесеца од убиства. Нема ни очевидаца догађаја као ни доказа с мјеста убиства - рекао је адвокат Милан Петковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана