Акција "Вертикала": Ево како су ухапшени сарадници Звицера, Шарића и Беливука (ВИДЕО)

Г.С.
Акција "Вертикала": Ево како су ухапшени сарадници Звицера, Шарића и Беливука (ВИДЕО)

БЕОГРАД - У заједничкој међународној акцији кодног назива Вертикала, припадника Министарства унутрашњих послова Републике Србије, Управе криминалистичке полиције (УКП), Службе за борбу против организованог криминала, Јавног тужилаштва за организовани криминал у Београду, Безбједносно-информативне агенције, Европола, Евроџаста, као и полиција Краљевине Шпаније, Грчке и Републике Српске, ухапшени су припадници организоване криминалне групе због постојања основа сумње да су извршили кривична дјела удруживање ради вршења кривичних дјела, два кривична дјела тешко убиство и једно тешко убиство у покушају.

„Организатори наведене организоване криминалне групе су Радоје Звицер, Дарко Шарић и Вељко Беливук, а кривична пријава поднета је против укупно 18 лица“, рекао је на конференцији за медије начелник Управе криминалистичке полиције Нинослав Цмолић.

Након вишегодишње истраге и интензивног оперативног заједничког рада са Европолом и Евроџастом, на територији Србије, Шпаније, Грчке и Републике Српске, ухапшени су муњевитом акцијом М. Б. (42), Д. Ј. (32), Д. Т. (60), В. В. (33), С. В. (38), В. М. (45), Н. Д. (39), Р. С. (61) и А. Р. (44).

„Овим кривичним делима лишени су живота Алан Кожар, Дамир Хаџић, Игор Дедовић и Стеван Стаматовић и рањена је супруга Стевана Стаматовића“, истакао је Цмолић.

Начелник УКП нагласио је да је ова акција резултат заједничког рада Јавног тужилаштва за организовани криминал, БИА, Европола, МУП Србије, као и полиција Републике Српске, Краљевине Шпаније и Грчке.

„Овом акцијом задат је озбиљан ударац организованом криминалу. Захвалио бих се свима који су у њој учествовали, као и министру Братиславу Гашићу, који нас је подржавао и омогућио све неопходно за неометан рад“, закључио је Цмолић.

Претресом станова и других просторија које користе шесторо осумњичених на територији Србије, пронађена је већа количина новца, неколико луксузних сатова, мобилни телефони који служе за криптовану комуникацију, као и двије фалсификоване личне исправе.

Ухапшенима на територији Србије одређено је задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву, преноси Курир.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана