Акција “Тесла”: Приведено 11 електричара

Горан Обрадовић, Фото: В. Стојаковић
Акција “Тесла”: Приведено 11 електричара

Бањалука - Због сумње да су се током дужег периода бавили крађом струје полиција је привела 11 особа запослених у “Електрокрајини” Бањалука, потврђено је у Центру јавне безбједности у овом граду.

Према незваничним информацијама, приведени су: Дарко Бајић, Марко Миљевић, Миле Којић, Стево Копања, Мирослав Ракић, Радован Гарић, Дамјан Дакић, Горан Ботић и још три особе чији идентитет нисмо успјели да сазнамо. Они су углавном радили као контролори у “Електрокрајини”.

Aкцијом је руководио тужилац Окружног тужилаштва Бањалука, а послије хапшења претресен је већи број локација на подручју Бањалуке, међу којима су станови и просторије које користе приведени и том приликом пронађени су разни предмети коришћени приликом чињења кривичних дјела.

Извор близак истрази испричао је да су се они дуже вријеме бавили овим кривичним дјелом.

- Осумњичени се терете да су у договору са власницима кафића и ресторана на подручју Бањалуке преправљали електрична бројила и на тај начин им омогућавали да плате мање износе за потрошену струју - рекао је наш извор.

Он је додао да су они радили за више од 30 најпознатијих бањалучких кафића и ресторана.

- Међу кафићима и ресторанима које је полиција у току јучерашњег дана провјеравала због сумње да су се бавили крађом струје су “Дуо” у Лазареву, “Шкорпион” и “Трианголо” у Обилићеву, “Кафе кофи”, ресторани “Стара Aда”, “Фортуна”, “Ортодокс” и многи други локали - истакао је наш извор.

Поменути извор је појаснио да су они на основу овога остварили и велику имовинску корист, што се може видјети и према поклонима које су добијали од власника.

Цијели текст прочитајте у сутрашњем издању “Гласа Српске”

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана