Акција "Сава": Пет особа ухапшено због кријумчарења миграната

Srna
Foto: Arhiva

САРАЈЕВО - Пет особа ухапшено је због сумње да су починили кривично дјело организовање групе људи или удружења за извршење кривичног дјела кријумчарење миграната, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Ове особе осумњичене су за организовање и омогућавање незаконитог преласка границе између БиХ и Србије и између БиХ и Хрватске мигрантима за које су знали да не испуњавају услове за законит улазак и боравак на територији БиХ, Хрватске и других држава ЕУ или да злоупотребљавају безвизни режим, као и за кривична дјела недозвољен промет акцизних производа, а у вези са кривичним дјелом кријумчарење, а чиме су стекли значајну противправну имовинску корист.

У акцији кодног назива "Сава" која је реализована је јуче под надзором Тужилаштва БиХ, а према наредбама Суда БиХ, припадници Граничне полиције БиХ извршили су претресе на седам локација на подручју Зворника, Бихаћа, Цазина, Велике Кладуше и Бужима због сумње да је пет држављана БиХ починило кривично дјело организовање групе људи или удружења за извршење кривичног дјела кријумчарење миграната.

Приликом претреса пронађени су предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Осумњичене особе ухапшене су и испитане у својству осумњичених и у току је даљи рад на овом случају, наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана