Акција Овердоуз 2: Кокаин и хероин нађен у Рудом

Н.Т.
Акција Овердоуз 2: Кокаин и хероин нађен у Рудом

РУДО – Припадници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске у оквиру акције "Овердоуз" пронашли си близу 400 грама хероина и мању количину кокаина.

Како је саопштено из МУП-а РС наркотици су пронађени приликом претреса на једној локацију у Рудом.

- Пронађено  је  око 380 грама смеђе прашкасте материје која асоцира на дрогу хероин и 0.5 грама бијеле прашкасте материје која асоцира на кокаин, те аутоматску пушку и муницију, као и мобилне телефоне-наводи се у саопштењу.

Даје се да се акцију  "Овердоуз 2"реалицује МУП Кантона Сарајево са циљем

документовања кривичних дјела организовани криминал неовлаштени промет дрогама.

Како је саопштено из МУП-а КС у оквиру акције приведено је вишпе лица и у току јекриминалистичка обрада у службеним просторијама.

- У досадашњем току активности, приликом претреса су пронађене одређене количине  непознате  материје која  изгледом асоцира на у дрогу хероин,материје која изгледом асоцира на  дрогу кокаин, готовог новца у ЕУР и БАМ валути, оружје и муниције, те машине за рударење криптовалута. Такође, привремено су одузета и три путничка моторна возила-наводи се у саопштењу.

Истиче се да се акција изводи по наредбама Суда БиХ, а претреси су урађени на подручју Кантона Сарајево те на подручју Рудог у сарадњи са припадницима МУП-а РС.

-Акција „Овердоуз 2" резултат је оперативног рада полицијских службеника који су вршили анализу података добијених дешифрирањем комуникација путем Скај апликације међу осумњиченим особама. Акција је  наставак оперативно-тактичке акције проведене у априлу ове године – наводи се у саопштењу МУП-а КС

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана