Акција "Марс" у Зеници: Пронађена дрога, ухапшена једна особа

ГС
Foto: Агенције

ЗЕНИЦА - Особа А.Б. (35) ухапшена је у оквиру акције "Марс" коју припадници Федералне управе полиције (ФУП) проводе на подручју града Зеница.

Како је саопштено из ФУП-а осумњичена особа се терети за кривично дјело недозвољена производња и стављање у промет опојних дрога, а раније је позната полицијским и судским органима.

Поступајући по наредби Општинског суда у Зеници припадници ФУП-а су извршили претрес једног објекта на подручју Зенице које поменуто лице користи, те су том приликом пронађени предмети који потичу или се могу довести у везу са са извршењем кривичног дјела.

Полиција је пронашла импровизовану лабораторију, дробилицу, као и одређени број засада које асоцирају на канабис, преносе Независне.

"Наведено лице се сумњичи да је одређени временски период у циљу стицања противправне имовинске користи, дрогу производио, паковао, те је даље дистрибуирао", наводи се у саопштњу.

Како се додаје ухапшена особа ће након криминалистичке обраде у службеним просторијама Федералне управе полиције у Зеници у законском року бити предато у надлежност Кантоналном тужилаштву Зеничко-добојског кантона уз Извјештај о почињеном кривичном дјелу.

Приликом провођења акције кориштени су и полицијски пси Специјалне полицијске јединице Федералне управе полиције који су дали допринос њеном провођењу. 

Акција Федералне управе полиције се проводи у оквиру редовне борбе против злоупотребе дрога.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана