Акција „Мардељ“: Из бијељинског затвора изузета документација, ухапшена једна особа

Небојша Томашевић
Акција „Мардељ“: Из бијељинског затвора изузета документација, ухапшена једна особа

БИЈЕЉИНА  - Полиција је у акцији "Мардељ", у којој су претресене просторије Казнено-поправног заводa (КПЗ) Бијељина, ухапсила Љ.С. и изузела обимну документацију, потврђено је у бијељинском Окружном тужилаштву.

Како је рекла портпарол овог тужилаштва Душица Радовановић – Грубач, одређени број лица позван je у службене просторије и над њима се врши криминалистичка обрада.

"Гласу Српске" је раније потврђено да је полиција у тужилаштво спровела директорa КПЗ у Бијељини Миленка Гајића, командирa и полицијског службеника. Они су саслушаани на неке околности у вези са омогућавањем погодности притвореним лицима и на друге уочене нерегуларности у КПЗ.

Грубачева је навела да  Окружно тужилаштво од почетка новембра прошле године води истрагу у вези са злоупотребом и погодовањем притвореним лицима која се по рјешењу судова налазе у притворској јединици КПЗ-а у Бијељини.

- Овлашћена службена лица Управе криминалистичке полиције МУП-а Српске и Полицијске управе Бијељина под надзором Окружног јавног тужиоца предузимају све мјере и радње усмјерене на документовање предметних кривичних дјела и истрага у овом предмету није још окончана- рекла  је Грубачева.

Према ријечима портпарола Тужилаштва, континуирано се наставља рад и поступање у овом предмету.

Из Министарства унутрашњих послова Републике Српске раније саопштено да су у оквиру акције јуче претресене притворске и друге просторије КПЗ-а у Бијељини и да су након завршеног претреса три лица  спроведена у просторије Полицијске управе Бијељина на даљу криминалистичку обраду.

Акција „Мардељ“  усмјерена је  на расвјетљавање кривичних дјела злоупотреба службеног положаја или овлашћена у вези са омогућавањем притвореним лицима одређених погодности, супротно Закону о извршењу кривичних санкција Српске и Правилнику о кућном реду.

Акцију су извели службеници Управе криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Полицијске управе Бијељина и Жандармерије МУП-а Српске под надзором Окружног јавног тужилаштва Бијељина.

Петреси су рађени по наредби Основног суда у Бијељини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана