Акција "Контакт": Лишено слободе седам особа, претреси на седам локација

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - У полицијској акцији кодног назива "Контакт" припадници Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске лишили су слободе седам лица.

Начелник Одјељења за односе са јавношћу МУП-а Републике Српске Мирна Миљановић изјавила је Срни да су полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Српске заједно са полицијским службеницима МУП-а Кантона Сарајево, а по наредби Кантоналног суда Сарајево реализовали акцију кодног назива "Контакт".

Она је нагласила да је извршен претрес на седам локација на подручју Републике Српске (Пале, Источно Ново Сарајево и Требиње) и том приликом су пронађени предмети и трагови који ће послужити као доказ у даљем поступку.

"Ријеч је о већој количини новца, уговорима, полисе осигурања и друга документација, оружје, уређај за крађу возила-декодер, мобилни телефони и други предмети", навела је Миљановићева.

Она је нагласила да се све активности врше под надзором Кантоналног тужилаштва Сарајево, а осумњиченима се на терет ставља удруживање ради вршења кривичних дјела у вези са кривичним дјелима злоупотреба осигурања, примање дара и других облика користи, злоупотреба положаја или овлаштења и других кривичних дјела из Кривичног закона ФБиХ. 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана