Акција "Капитал": Осумњичени за покушај убиства Живковића у затвору, СИПА га привела на испитивање

Н. Т.
Акција "Капитал": Осумњичени за покушај убиства Живковића у затвору, СИПА га привела на испитивање

САРАЈЕВО - Јасмин Хатић биће испитан као осумњичени у оквиру акције "Капитал" у циљу расвјетљавања покушаја убиства Матеја Живковића, замјеника предсједника Комисије за вриједносне папире ФБиХ, потврђено је "Гласу Српске".

Акцију спроводе припадници Агенције за истраге и заштиту (СИПА), а  у току су претресе на 11 локација који још нису окончани

- У току дана ће у просторије СИПА-е бити доведена лица која ће бити саслушана у својству свједока, као и осумњичени Јасмин Хасић. Акција се спроводи у циљу расвјетљавања кривичног дјела убиство из члана 166. у вези с кривичним дјелом покушај убиства из члана 28. Кривичног закона Федерације БиХ, које се десило дана 15.02.2022. године и 16.03.2022. године, на штету Матеја Живковића, замјеника предсједника Комисије за вриједносне папире ФБиХ. Том приликом је Живковић рањен с више метака- рекла је портпарол СИПА Јелена Миовчић.

Истакла је да акција још увијек није окончана, а да ће по завршетку планираних активности СИПА саопштити нове информације о акцији.

Акција "Капитал" спроводи се под надзором Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево, на подручју Кантона Сарајево

Осумњичени Јасмин Хасић је од раније познат по кривичним дјелима и тренутно се  налази у КПЗ Зеница. Он ће из ове установе врло брзо бити доведен на испитивање у просторије СИПА.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана