Троје погинулих у аутобусу смрти

Радмила Ђевић
Троје погинулих у аутобусу смрти

Фоча - Троје путника је погинуло, а 13 повријеђено када се аутобус "Центротранса" из Источног Сарајева сурвао у неколико метара дубоку провалију на локалитету Дучела на путу Фоча - Шћепан Поље.

Несрећа се догодила у недјељу око 23 часа, а погинули су и Драгана Глуховић (26) из Пала и Маријана Медојевић (28) и Амина Абдић (24) из Подгорице. Тијела погинулих, која су остала заглављена испод аутобуса, због неприступачног терена извучена су тек јуче у поподневним часовима у акцији припадника Јединице за подршку МУП-а РС, спасилачког клуба "Волф" и екипе Дома здравља Фоча. Олупина аутобуса извучена је из провалије уз помоћ дизалице предузећа "Центротранс".

У аутобусу, који се највјероватније због снијега сурвао у провалију, било је 16 путника и два возача. Аутобус је саобраћао на релацији Источно Сарајево - Херцег Нови.

У несрећи су повријеђени Радомир Јововић (56) из Лукавице, Ђорђе Бољевић (33) из Подгорице, Саша Батинић (35) из Источног Новог Сарајева, Недељко Недић (47) из Рогатице, Зора Пејовић (55) из Фоче и Алекса Трифковић (23) из Касиндола. Осим њих, повријеђени су и Рамзудин Чаушевић (43) из Живиница, Бојан Неђић (30) из Власенице, Андреј Распоповић (30) из Подгорице, Његош Савић (49) са Пала, Ранка Лучић (61) из Херцег Новог, Азра Абдић (26) из Подгорице и Велибор Вуковић (38) из Бањалуке. Са најтежим повредама прошла је Ранка Лучић, која је смјештена на Одјељење интензивне његе, док су остали пацијенти смјештени у Центру за хирургију фочанске болнице и сви су ван животне опасности. Након указане помоћи на кућно лијечење јуче је пуштено 12 лакше повријеђених путника. Директор фочанске болнице Вељко Марић рекао је да су у контакту са њиховим породицама како би наставили лијечење у мјестима у којима бораве.

Увиђај су обавили тужилац Окружног тужилаштва у Требињу Славица Гаћиновић и припадници полиције из Фоче. Гаћиновићева је рекла да ће након вјештачења и обдукције тијела погинулих бити познато више детаља о узроцима несреће.

- Утврђује се узрок саобраћајне несреће, а послије вјештачења и обдукције тијела погинулих имаћемо више детаља - рекла је Гаћиновићева.

У Центру јавне безбједности Источно Сарајево казали су да још нису утврђени разлози због којих је возач изгубио контролу над аутобусом.

 

Више детаља и свједочења о овој трагедији прочитајте у штампаном или електронском издању "Гласа Српске"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана