Troje poginulih u autobusu smrti

Radmila Đević
Troje poginulih u autobusu smrti

Foča - Troje putnika je poginulo, a 13 povrijeđeno kada se autobus "Centrotransa" iz Istočnog Sarajeva survao u nekoliko metara duboku provaliju na lokalitetu Dučela na putu Foča - Šćepan Polje.

Nesreća se dogodila u nedjelju oko 23 časa, a poginuli su i Dragana Gluhović (26) iz Pala i Marijana Medojević (28) i Amina Abdić (24) iz Podgorice. Tijela poginulih, koja su ostala zaglavljena ispod autobusa, zbog nepristupačnog terena izvučena su tek juče u popodnevnim časovima u akciji pripadnika Jedinice za podršku MUP-a RS, spasilačkog kluba "Volf" i ekipe Doma zdravlja Foča. Olupina autobusa izvučena je iz provalije uz pomoć dizalice preduzeća "Centrotrans".

U autobusu, koji se najvjerovatnije zbog snijega survao u provaliju, bilo je 16 putnika i dva vozača. Autobus je saobraćao na relaciji Istočno Sarajevo - Herceg Novi.

U nesreći su povrijeđeni Radomir Jovović (56) iz Lukavice, Đorđe Boljević (33) iz Podgorice, Saša Batinić (35) iz Istočnog Novog Sarajeva, Nedeljko Nedić (47) iz Rogatice, Zora Pejović (55) iz Foče i Aleksa Trifković (23) iz Kasindola. Osim njih, povrijeđeni su i Ramzudin Čaušević (43) iz Živinica, Bojan Neđić (30) iz Vlasenice, Andrej Raspopović (30) iz Podgorice, Njegoš Savić (49) sa Pala, Ranka Lučić (61) iz Herceg Novog, Azra Abdić (26) iz Podgorice i Velibor Vuković (38) iz Banjaluke. Sa najtežim povredama prošla je Ranka Lučić, koja je smještena na Odjeljenje intenzivne njege, dok su ostali pacijenti smješteni u Centru za hirurgiju fočanske bolnice i svi su van životne opasnosti. Nakon ukazane pomoći na kućno liječenje juče je pušteno 12 lakše povrijeđenih putnika. Direktor fočanske bolnice Veljko Marić rekao je da su u kontaktu sa njihovim porodicama kako bi nastavili liječenje u mjestima u kojima borave.

Uviđaj su obavili tužilac Okružnog tužilaštva u Trebinju Slavica Gaćinović i pripadnici policije iz Foče. Gaćinovićeva je rekla da će nakon vještačenja i obdukcije tijela poginulih biti poznato više detalja o uzrocima nesreće.

- Utvrđuje se uzrok saobraćajne nesreće, a poslije vještačenja i obdukcije tijela poginulih imaćemo više detalja - rekla je Gaćinovićeva.

U Centru javne bezbjednosti Istočno Sarajevo kazali su da još nisu utvrđeni razlozi zbog kojih je vozač izgubio kontrolu nad autobusom.

 

Više detalja i svjedočenja o ovoj tragediji pročitajte u štampanom ili elektronskom izdanju "Glasa Srpske"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana