Бањалука: Из стана избацио запаљену гасну боцу

Н. Томашевић, Д. Стоканић
Бањалука: Из стана избацио запаљену гасну боцу

Бањалука - Недељко Кречар (60) из Бањалуке успио је у уторак увече голим рукама да избаци запаљену гасну боцу и пећ из свог стана у бањалучкој улици Краља Петра Другог Карађорђевића 45 и тако спријечи експлозију и трагедију коју би изазвала.

У том тренутку осим Недељка Кречара у стану су биле његова супруга и кћерка. Кречар је овом приликом задобио опекотине по рукама. Запаљен је и оштећен "југо" његовог комшије на који је пала запаљена гасна боца. Аутомобил је био паркиран испод прозора Кречаревог стана, а ватрогасци су брзо стигли, угасили пожар и спријечили да се ватра прошири на зграду. На "југу" је оштећен задњи дио, а пукло је и вјетробранско стакло.

Кречар је казао да се гасна боца запалила око 22 часа када је спојио на гријалицу.

- Спојио сам боцу и гријалица је почела да ради. Убрзо сам чуо шиштање гаса и покушао да заврнем вентил. Тада је букнуо велики пламен. У глави ми се одмах створила слика експлозије па сам рекао супрузи и кћерки да изађу из стана, а ја сам голим рукама зграбио боцу и пећ и избацио их кроз балконска врата напоље - испричао је Кречар.

Додао је да га је том приликом пламен опекао, али да се на то није обазирао, већ је само размишљао како да спаси породицу и стан. Према његовим ријечима, боца и пећ су пале на паркинг. Потом се боца откотрљала до "југа" власништво породице Братић.

- Возило је одмах плануло и опет ме ухватио страх да не експлодира. Стрчао сам доље, окупиле су се и друге комшије, али нико није имао храбрости да гаси запаљено возило. Позвао сам ватрогасце и полицију и они су дошли брзо и угасили пожар - рекао је Кречар.

 

Опширније прочитајте у штампаном или електронском издању "Гласа Српске"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана