Banjaluka: Iz stana izbacio zapaljenu gasnu bocu

N. Tomašević, D. Stokanić
Banjaluka: Iz stana izbacio zapaljenu gasnu bocu

Banjaluka - Nedeljko Krečar (60) iz Banjaluke uspio je u utorak uveče golim rukama da izbaci zapaljenu gasnu bocu i peć iz svog stana u banjalučkoj ulici Kralja Petra Drugog Karađorđevića 45 i tako spriječi eksploziju i tragediju koju bi izazvala.

U tom trenutku osim Nedeljka Krečara u stanu su bile njegova supruga i kćerka. Krečar je ovom prilikom zadobio opekotine po rukama. Zapaljen je i oštećen "jugo" njegovog komšije na koji je pala zapaljena gasna boca. Automobil je bio parkiran ispod prozora Krečarevog stana, a vatrogasci su brzo stigli, ugasili požar i spriječili da se vatra proširi na zgradu. Na "jugu" je oštećen zadnji dio, a puklo je i vjetrobransko staklo.

Krečar je kazao da se gasna boca zapalila oko 22 časa kada je spojio na grijalicu.

- Spojio sam bocu i grijalica je počela da radi. Ubrzo sam čuo šištanje gasa i pokušao da zavrnem ventil. Tada je buknuo veliki plamen. U glavi mi se odmah stvorila slika eksplozije pa sam rekao supruzi i kćerki da izađu iz stana, a ja sam golim rukama zgrabio bocu i peć i izbacio ih kroz balkonska vrata napolje - ispričao je Krečar.

Dodao je da ga je tom prilikom plamen opekao, ali da se na to nije obazirao, već je samo razmišljao kako da spasi porodicu i stan. Prema njegovim riječima, boca i peć su pale na parking. Potom se boca otkotrljala do "juga" vlasništvo porodice Bratić.

- Vozilo je odmah planulo i opet me uhvatio strah da ne eksplodira. Strčao sam dolje, okupile su se i druge komšije, ali niko nije imao hrabrosti da gasi zapaljeno vozilo. Pozvao sam vatrogasce i policiju i oni su došli brzo i ugasili požar - rekao je Krečar.

 

Opširnije pročitajte u štampanom ili elektronskom izdanju "Glasa Srpske"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana