Зељковић и остали остају иза браве

Н Т.
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА - Окружни суд у Бањалуци продужио је на још два мјесеца притвор Браниславу Зељковићу, смијењеном директору Института за јавно здравство Републике Српске, те још тројици осумњичених за малверзације при набавкама медицинске опреме за Институт, саопштено је из Суда

Још два мјесеца иза браве остаће и власник туристичке агенције "Травел 4 Фан" Саша Марковић, и директори фирми "Промединг" Драган Дубравац и "Проконтрол" Славко Бојић.

У саопштењу Окружног суда наводи се да је судско вијеће Окружног суда у Бањалуци, Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала, донијело рјешење од 14. октобра којим је притвор одређен осумњиченима Б.З, С.Б, Д.Д. и С.М. рјешењем судије за претходни поступак овог суда од дана 18. септембра продужен за још два мјесеца.

Како се наводи у саопштењу по рјешењу притвор Зељковићу може трајати најдуже до 16. децембра до 00.05 часова, због постојања основане сумње да је починио три кривична дјела злоупотреба службеног положаја или овлаштења, Бојићу до 15. децембра до 17.24 часова, због постојања основане сумње да је починио кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлаштења у помагању у стицају са кривичним дјелом злупотреба у поступку јавне набавке.

Притвор за Дубравца може трајати до 15. децембра до 16.40 часова, због постојања основане сумње да је починио кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлаштења и у помагању у стицају са кривичним дјелом злупотреба у поступку јавне набавке, Марковићу притвор може надуже трајати до 15. децембра до 20.30 часова, због постојања основане сумње да је починио два кривична дјела злоупотреба службеног положаја или овлаштења и помагању у вези са чланом 39 Кривичног законика Републике Српске.

"Притвор је продужен због притворског основа из члана 197 став 1 тачке б) и г) Закона о кривичном поступку Републике Српске", наводи се у саопштењу бањалучког Окружног суда.

Зељковић, власник туристичке агенције "Травел фор фан" Саша Марковић, директор Фирме "Промединг" Драган Дубравац и директор фирме "Проконтрол" Славко Бојић ухапшени су прошлог мјесеца и налазе се у притвору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана