У претресима пронађени оружје и дрога

Агенције
У претресима пронађени оружје и дрога

ТУЗЛА - Припадници Министарства унутрашњих послова (МУП) Тузланског кантона поднијеће извјештај тузланском Кантоналном тужилаштву против лица из тог града чији су иницијали Н.Б. (33) због сумње да је починио кривично дјело недозвољено држање оружја или експлозивних материја, као и за прекршај прописан Законом о оружју и муницији Тузланског кантона.

Полиција ће, у случају позитивног налаза вјештачења одузетих материја, Кантоналном тужилаштву доставити извјештај и против лица Д.Х. (23) из Лукавца, И.Д. (34) из Грачанице, М.Ш. (24) из Живиница и седамнаестогодишњака из Калесије због сумње да су починили кривично дјело из области злоупотребе дроге, саопштено је данас из МУП-а Тузланског кантона. 

У претресу пет локација на подручју Тузле, Калесије, Грачанице, Лукавца и Живиница, пронађени су предмети који се доводе у везу са извршењем кривичних дјела или прекршаја. 

"Пронађен је гасни пиштољ без одговарајуће документације, 13 метака калибра 7,62 милиметара, осам мањих паковања са садржајем биљне материје која подсјећа на дрогу, мање паковање дроге, дигитална вага, стаклена лула са мањом количином дроге и други предмети", наведено је у саопштењу. 

Претреси су извршени по наредбама опшинских судова, с циљем спречавања, откривања и идентификације извршилаца кривичних дјела из области злоупотребе наркотичких средстава и недозвољеног држања оружја и муниције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана