У Палама ухапшен Огњен Мухаремовић, осумњичен за кријумчарење, изнуде и тешке крађе

ГС
У Палама ухапшен Огњен Мухаремовић, осумњичен за кријумчарење, изнуде и тешке крађе

ПАЛЕ - У оквиру акције „Волан“ јуче је у Палама ухапшен Огњен Мухаремовић из ове општине, јавио је портал Кликс.

Мухаремовић је ухапшен по основу Интерполове потјернице, а по наредби Суда БиХ те је предат Судској полицији.

Полиција је за њим трагала због више тешких кривичних дјела, речено је у Полицијској управе Источно Сарајево, а између осталог због организованог криминала, кријумчарења, изнуда и тешких крађа.

У предмету „Волан“ подигнута је до сада највећа оптужница у БиХ која обухвата аутомафију. Неки од главних актера су Данило Цицовић, Марко Трифковић Жижан, Срећко Трифковић, Славен Дакић Жућо, Срећко Мандић, Мирослав Шкобо и бројни други.

Постоји сумња да су украли најмање 200 возила вриједних неколико милиона КМ, а уз тешке крађе уско су везане и изнуде новца за откуп ових аутомобила.

Неки од осумњичених у предмету „Волан“ су довођени у везу и са убиством сарајевских полицајаца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића у октобру 2018. године за које се вјерује да су страдали управо током интервенције због крађе аутомобила.

Осим у акцији „Волан“, Мухаремовић је хапшен и раније у акцији „Силва“ заједно са десетином других особа због сумње на удруживање ради чињења кривичних дјела као што су пустошење шума, крађа и слично, преноси Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана