Туча осуђеника у Казнено-поправном заводу у Зеници: Робијашу катанцима разбио протезу

Јелена Станић
Foto: avaz.ba

ЗЕНИЦА - Осуђеници Амел Сејфовић, Исмар Халиловић и Един Смајић повријеђени су у тучи 11 затвореника Казнено-поправног завода “Зеница” и налазе се под љекарским надзором у стационару ове установе, казао је извор “Гласа Српске”.

Према незваничним информацијама, узрок окршаја који се десио у суботу током шетње затвореника су несугласице између Сејфовића и Халиловића, које постоје још прије доласка у зенички затвор.

- Халиловић, који у КПЗ-у издржава казну од 12 година због убиства Дамира Ходовића из 2017. године, наводно је раније провоцирао Сејфовића у сарајевском притвору. Сејфовић је сада тражио извињење, што Халиловић није хтио да уради - казао је извор “Гласа Српске”.

Додао је да је у Халиловићеву одбрану стао Смајић, који је казао да Халиловић није луд да се извињава за нешто од прије неколико година.

Према ријечима овог извора, то је наводно разбјесњело Сејфовића те је избила туча између двије групе. Сејфовић је ставио у чарапу три катанца, која служе за затварање касета у затворима, напао осуђенике те једном од њих је разбио протезу. Осим њих, у обрачуну су учествовала још осморица затвореника.

Директор КПЗ “Зеница” Реџо Кахрић потврдио је за “Глас Српске” да су у инциденту, који се десио у суботу, повријеђена три затвореника, али да су чувари брзо реаговали и обуздали их.

- Слиједе казнене мјере и дисциплински поступци против учесника туче. Министарству правде ФБиХ упутио сам захтјев да једном осуђенику буду одређене мјере усамљења у трајању од 90 дана, што би значило да би био смјештен у просторију у којој би имао само постељину на коришћење - казао је Кахрић, не желећи да износи детаље нити имена осуђеника.

Кахрић је истакао да је упозорио затворенике да пазе на понашање у току ванредних мјера, јер ће свима који не поштују правила бити укинуте погодности које су до тада имали.

“Глас Српске” сазнаје да је самица предложена Амелу Сејфовићу, којем се суди у Кантоналном суду у Сарајеву јер је организовао криминалну групу да би побјега из затвора. Он је раније правоснажно осуђен на 14 и по година робије због пљачке Рајфајзен банке и убиства бициклисте.

Сто марака

У КПЗ “Зеница” су се прије двије године потукли затвореници због дуга од 100 КМ, а један од њих је тада пет пута избоден оштрим предметом направљеним од ручке брисача за под. Тада су лакше повријеђена и двојица чувара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана