Трећа смрт под трактором од почетка године

Небојша Томашевић
Трећа смрт под трактором од почетка године

БАЊАЛУКА - Тракториста М.В. (74) погинуо је јуче када је слетио с пута и преврнуо се у мјесту Сводна код Новог Града, а у Полицијској управи Приједор саопштили су да је ово од почетка године трећа несрећа у којој је страдао тракториста.

Посљедња несрећа у Сводни се догодила јуче поподне око 18.30 часова, а полиција је обавила увиђај и о свему је обавијештено надлежно тужилаштво.

- Током ове године евидентирана су три случаја превртања трактора са смртном посљедицом. У априлу је у кругу индустријске зоне у Приједору приликом превртања трактора смртно  страдао Р.Г. из Приједора. Д.С. из Новог Града настрадао је у мају приликом превртања трактора на површини која није намијењена за јавни саобраћај - рекли су у полицији.

Полицијска управа Приједор апелује на возаче трактора да приликом кретања на  путевима поштују саобраћајна правила и прописе.

- Посебно је да поштују законску обавезу коришћења жутог ротационог свјетла, а да током кретања на површинама које нису намијењене за јавни саобраћај. Такође треба да приликом обављања пољопривредних и других радова на имањима буду посебно опрезни приликом управљања тракторима и радним машинама како не би дошло до нежељених посљедица - рекли су у ПУ Приједор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана