Свједок измијенио исказ на суђењу Дејану Гајићу из Бањалуке: Оптужени се дрогирао на журкама

Небојша Томашевић
Свједок измијенио исказ на суђењу Дејану Гајићу из Бањалуке: Оптужени се дрогирао на журкама

БАЊАЛУКА - Свједок тужилаштва Драгиша Санчанин тврди да од Дејана Гајића (32) из Бањалуке није никада куповао дрогу нити зна да је то чинио неко други, али је потврдио да је видио оптуженог да се дрогира на журкама.

Санчанин је у бањалучком Окружном суду на суђењу Гајићу рекао да се с њим дружио углавном током заједничких излазака у град, а то је било прије четири или пет година.

- Углавном се након излазака спонтано ишло на журке на којима је било екстазија, марихуане и спида. Колико знам, свако је то себи доносио. Видио сам оптуженог да конзумира дрогу, али нисмо заједно то чинили - рекао је Санчанин и потврдио да је с Гајићем био и на “Фреш вејв” фестивалу. Тужилац Биљана Марковић истакла је да је свједок у истрази говорио другачије па му је прочитала раније изјаве које је дао у полицији.

Санчанин је, како стоји у изјавама, тада рекао да се на журкама скупљао новац за дрогу и да је онда даван оптуженом Гајићу. Он би потом наркотике вадио из гаћа. Осим тога, у једној изјави коју је дао полицији Санчанин је рекао да је на “Фреш вејв” фестивалу од Гајића купио таблету екстазија и да је те прилике оптужени из доњег веша вадио зелене таблете познатије као “хулк” и жуте под називом “сунђер боб”.

Санчанин је у судници рекао да то није тачно и да од оптуженог није куповао дрогу. Потврдио је да на журкама јесу скупљане паре, али за храну и пиће. Свједок је истакао да је све што је рекао у судници тачно, а да је изјаве у полицији дао под притиском и да има утисак да су биле припремљене. Гајића оптужница терети да је у току 2017. па све до почетка 2018. године давао марихуану, екстази и спид на уживање другим лицима на подручју Бањалуке. Наводи се да је таблете екстази розе, жуте и зелене боје под називима “ексер”, “сунђер боб” и “хулк” давао људима на журкама и у бунгаловима на подручју Челинца као и викендици у Јакуповцима код Лакташа. Дрогу је, како стоји у оптужници, давао у једној кафани и на фестивалу “Фреш вејв”, а у августу 2017. године је продао марихуану, екстази и спид Д. П. с подручја Бањалуке.

Примједбе

Браниоци оптуженог Дејана Гајића, Драган Толимир и Марко Микеш тражили су од суда да изјаве које је свједок Драгиша Санчанин дао у полицији одбаце и не користе.

- Овај као и претходни свједоци су рекли да су изјаве у полицији дали под притиском. Имамо сазнања да је један од свједока касније отишао и тражио да повуче изјаву јер оно што је рекао под притиском није тачно - казао је, између осталог, Толимир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана