Суђење Браниславу Станивуковићу за тешко убиство Милице Маринковић: Вече прије злочина пријетио супрузи да ће је запалити

Небојша Томашевић
Суђење Браниславу Станивуковићу за тешко убиство Милице Маринковић: Вече прије злочина пријетио супрузи да ће је запалити

БАЊАЛУКА - Оптужени Бранислав Станивуковић пријетио је ванбрачној супрузи Милици Маринковић (33) да ће је заклати те запалити и њу и кућу вече прије него што је убио, због чега се несрећна жена скривала у жбуњу скоро цијелу ноћ.

Ово је јуче у бањалучком Окружном суду испричала свједок тужилаштва  Ђуја Инђић која је истакала да се са Маринковићевом крила од оптуженог. 

Станивуковић је оптужен да је 20. јула 2020. ванбрачну супругу Милицу Маринковић полио бензином и запалио у Александровцу пред очима њене кћерке Слађане. Милица је након неколико дана преминула од посљедица тешких опекотина. 

Инђићева је казала да је вече прије него се све догодило, 19. јула, била на прослави послужице у Миличиној кући у Мрчевцима. 

- Током прославе Бранислав је попио, али било је све нормално. Свађа је кренула када су се вратили кући у Кукуље. Бранислав је почео да пребацује Милици како ће га оставити, јер је морао отићи у затвор на издржавање казне. Узео је нож и кренуо ка Милици рекавши да ће је заклати, али то није урадио, јер га је спријечила Тамара, његова кћерка из првог брака, која је говорила "немој тата" - присјетила се Инђићева.

Додала је да је након тога, са Милицом отишла из куће те су се сакриле у жбуњу, док је Станивуковић галамио да ће запалити Милицу и кућу.

- Она и ја смо се то јутро, растале око 5.45 часова када је по њу дошла пријатељица са посла. Милица је хтјела отићи у фирму и обавијестити шефа да тај дан не може бити на послу. Била је је преплашена. Када смо се растале, око шест ујутро ме назвао Бранислав и поновио да ће Милицу запалити - рекла је Инђићева.

Истакла је да је Бранислав био болесно љубоморан, али није вјеровала да је у стању да убије Милицу. 

Станивуковићев комшија Дарко Шљиванац казао је да га је кобног јутра позвао оптужени и рекао да је запалио Милицу. Истакао је да колико он зна, Станивуковић није имао психичких проблема. 

Бивша супруга оптуженог Зехра Станивуковић испричала је да  он није био насилан, али је на интервенцију тужиоца да је у истрази рекла другачије, потврдила да је некада имао обичај да је ошамари.

- Можда ми је ударио шамар, два, можда сам ја била крива због тога, не знам. Није то било ништа - изјавила је Зехра. 

Тада се укључио судија, члан судског вијећа, Милан Благојевић који је питао свједокињу да ли је бивши муж тукао.

- Савремене жене немају разумијевања за шамар. Необично ми је да сте ви имали разумијевање - казао је Благојевић.

Зехра је, на питање одбране, казала да је сумњала да је супруг вара, али да није знала за Милицу три године. 

Бранилац оптуженог, адвокат Стојан Вукајловић, питао је како се Милица умијешала у њихов брак, нашто свједок рекла да је само чула да су у Станивуковић и она вези. 

Благојевић је казао да свједок не може знати оно о чему пита адвокат јер љубав се исказује погледом, то се не види.


"Вољели се, катастрофа"

Станивуковићев комшија Милош Васиљевић казао је да не може да схвати зашто је убио невјенчану супругу.

- Вољели су се, катастрофа! Ни данас не могу да схватим да је Бранислав тако нешто урадио јер га познајем као доброг човјека - рекао је Васиљевић и присјетио се да је Станивуковић једном изјавио како ће запалити кућу Миличиних родитеља, али да му није познато да је говорио да ће убити Милицу или њену кћерку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана