СИПА претреса Хитну помоћ у Сарајеву, изузимају документацију у вези са страдањем Џенана Мемића

ГС
Foto: Кликс

САРАЈЕВО – У Заводу за хитну медицинску помоћ Кантона Сарајево у току су претреси у оквиру предмета који се односи на страдање Сарајлије Џенана Мемића.

Претресе, на основу налога Тужилаштва БиХ, уз наредбу Суда БиХ, врше припадници Агенције за истраге и заштиту (СИПА) уз асистенцију полицијских службеника МУП-а Кантона Сарајево.

Претреси се односе на архивску документацију као и друге потребне документе за предмет у којем поступа Тужилаштво БиХ.

- Након окончања претреса поступајући тужилац одредиће се према даљим активностима а истрага у предмету интензивно се наставља - саопштено је из Тужилаштва.

Тужилаштво у овом случају занима документација и поступак екипе хитне помоћи која је стигла на мјесто гдје је Мемић задобио повреде, које ће се касније испоставити кобне.

Тужилац Тужочаштва БИХ Ћазим Хасанспахић ради на истрази која обухвата детаљну анализу свих пропуста који су се десили од тренутка страдања Мемића. Фокус је на пропусте у вршењу увиђаја и првобитној истрази.

СИПА је 1. фебруара ухапсила Зијада Мутапа, оца Алисе Мутап, која је у кобној ноћи у фебруару 2016. била са Мемићем. Ухапшен је и полицијски службеник МУП-а Кантона Сарајево Хасан Дуповац.

Ухапшени смо због сумње у организовани криминал и ометање истраге страдања младића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана