Републичко тужилаштво укључено у истрагу убиства Жељка Булатовића

Небојша Томашевић
Републичко тужилаштво укључено у истрагу убиства Жељка Булатовића

Бањалука - Републичко тужилаштву укључило се у истрагу убиства Жељка Булатовића (55) који је усмрћен у Новом Саду 9. септембра, потврђено је "Гласу Српске".

Према нашим сазнањима тужилаштво је у сарадњи с властима из Србије узело изјаве од чланова породице убијеног.

- Од њих су узете изјаве као од оштећених особа. Узета је изјава од бивше Жељкове супруге, и његовог сина Александра Булатовића. Циљ је да се види да ли они знају да ли је убијеном прије злочина пријећено и да ли могу да претпоставе ко би  имао намјеру да науди  Жељку - казао је извор близак истрази.

Адвокат Александра Булатовића, Милан Петковић потврдио је да је његов клијент био у Републичком тужилаштву, али о томе не може да прича.

- Он је у овом случају оштећени и треба поштовати бол породице. Не могу да говорим о случају истраге убиства Жељка нити имам какве информације - казао је Петковић.

Александар Булатовић недавно је у бањалучком Окружном суду осуђен на 18 година затвора због учешћа у убиству Мирослава Лазаревића у Источном Сарајеву. Заједно с њим на 19 година робије осуђен је Саша Видовић. Медији из Србије су овај злочин повезивали с убиством Жељка, али су то породице Булатовића и Лазаревића демантовале.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана