Пронађено 37 килограма канабиса, ухапшен мушкарац

Ј. Са.
Пронађено 37 килограма канабиса, ухапшен мушкарац

МОСТАР - А. К. (35) из Чапљине ухапшен је након што је полиција код њега пронашла 37 килограма канабиса, саопштено је из Федералне управе полиције (ФУП).

Из ФУП-а су саопштили да је осумњичени ухапшен у четвртак због кривичног дјела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

- Службеници ФУП-а су под надзором Кантоналног тужилаштва Херцеговачко-неретванског кантона (ХНК) лишили слободе лице А. К. из Чапљине које се сумњичи да је починио наведено кривично дјело, а по кривичном Закону ФБиХ - саопштено је из полиције.

Додају да је Општински суд у Мостару наредио да се обаве претреси покретне и непокретне имовине коју користи осумњичени.

- Том приликом је пронађено 37 килограма сухе зељасте материје која асоцира опојну дрогу канабис статива, као и други предмети који потичу или се доводе у везу са кривичним дјелом - наведено је у саопштењу.

Осумњиченом се на терет ставља и да је поменуту дрогу одређени временски период набављао на илегалном тржишту, те је даље продавао с циљем стицања противправне имовинске користи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана