Приједорчанин осумњичен за убиство и разбојништво

Г.С.
Приједорчанин осумњичен за убиство и разбојништво

Суд БиХ одбио је да одреди привремени притвор Марку Момићу из Приједора, који је 30. новембра ухапшен по међународној потјерници Интерпола Загреб расписаној због тешког убиства и разбојништва.

У суду и полицији немају податке за који конкретан злочин је Момић осумњичен. Познато је само да се ради о тешком убиству из користољубља за које је у Хрватској одређена казна од најмање десет година или дуготрајни затвор.

Ипак Суд БиХ је Момићу одредио мјере забране путовања и напуштања боравишта. Привремено су му одузете путне исправе, забрањен прелазак границе с личном картом, док ће се три пута седмичноорати јављати надлежном органу.

- Потјерница је расписана у циљу вођења кривичног поступка пред правосуђем Хрватске због постојања сумње да је починио кривично дјело тешко убиство и разбојништво. Суд БиХ одбио је захтјев Хрватске за привремено притварање потраживаног, али су му одређене мјере забране - наводе у Суду БиХ.

Појашњавају да забране могу трајати до окончања екстрадиоциног поступка или другачије одлуке суда. Контрола ће се вршити свака два мјесеца.

- Потаживани је упозорен да му се притвор може одредити уколико не буде поштовао изречене мјере забране - кажу у Суду БиХ.

Подсјетимо, у септембру је по потјерници Интерпола Загреб у Приједору ухапшен Бранко Брајковић због сумње да је учествовао у убиству и пљачки Јосипа Хорвата (61) у Селнику код Лудбрега у Хрватској у новембру 2019. године. Разбојници су од њега украли 600.000 куна и бруталног га претукли усљед чега је подлегао три мјесеца касније. Брајковићу је Суд БиХ одредио привремени притвор, преноси Аваз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана