Преминула Бањалучанка коју је ударио возач на пјешачком прелазу у Челинцу па побјегао

ГС
Foto: srpskainfo.com

Бранка О. (45) преминула је јутрос од повреда које је задобила у тешкој саобраћајној несрећи која се десила 12. септембра на пјешачком прелазу у Челинцу.

У тренутну несреће Б.О. је покушавала прећи улицу на пјешачком прелазу у Челинцу, али ју је тада возилом ударио Недјељко Д. (23) из Бањалуке.

Како је раније објавиљено, једно возило се зауставило како би она прешла улицу на пјешачком. У том тренутку наишао је Недјељко Д. са аутомобилом „голф“ и није желио да се заустави него је кренуо претицати возило испред себе. У том тренутку ударио је у Бранку О. која је покушавала прећи улицу. Од удара она је одлетјела 15 метара и задобила тешке повреде и главе, али се бахати возач није зауставио како би јој пружио помоћ.

Он је побјегао, а жена је превезена на УКЦ РС. И поред свих напора љекара, јутрос је преминула од задобијених повреда, пренијела је Српскаинфо.

Иза Бранке О. остало је троје дјеце.

Недјељко Д. након што је ударио жену побјегао је у правцу Бањалуке, скинуо таблице са возила и запалио га, како би прикрио трагове. Међутим, полиција је убрзо открила да је он изазвао несрећу и привела га исти дан.

Утврђено је да се ради о особи која никада није положила возачки испит, који је у тренутку несреће био пијан и возио малољетника, а такође је полиција дошла до информација да је и раније кажњаван због вожње у пијаном стању. Познат је полицији и по кривичним дјелима.

Међутим, тужилац није одлучио ни да га испита ни предложи притвор, већ је наредила полицији да након криминалистичке Недјељка Д. пусте на слободу.

Ова одлука изазвала је бијес јавности, али је Тужилаштво остало код своје одлуке.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана