Полицијски инспектори Грујић и Флорјан добили отказ

Небојша Томашевић
Полицијски инспектори Грујић и Флорјан добили отказ

БАЊАЛУКА - Суспендовани полицијски инспектори Ненад Грујић (53) и Јелена Флорјан (34), којима је у току суђење по оптужби да су примили 20.000 КМ мита, добили су отказ, потврђено је "Гласу Српске".

Незванично сазнајемо да је првостепена комисија Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске донијела рјешење којим им је прекинут радни однос.

Грујића и Флорјанову тужилаштво терети да су од директора Средњошколског дома у Бањалуци Бранислава Видића тражили 30.000 КМ мита, а затим узели 20.000 марака "како би средили обуставу истраге која се против њега водила на основу анонимне пријаве". Њих двоје су радили у Полицијској управи Бањалука у Одјељењу за привредни криминал и водили истрагу против Видића.

Грујић је након договора од Видића 18. фебруара узео 20.000 КМ,  док је преосталих 10.000 директор Средњошколског дома требало да преда осумњиченима након што тужилаштво донесе одлуку “повољну за њега”. Видић је цијели случај пријавио полицији која је организовала хапшење осумњичених.

Против Флорјанове и Грујић води се судски поступак у Окружном суду у Бањалуци, а последње рочиште је одгођено јер је оптужена заражена вирусом корона.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана