Полицајци који су премлатили младића у Мостару удаљени с дужности

ГС
Полицајци који су премлатили младића у Мостару удаљени с дужности

МОСТАР - Двојица полицијских службеника који су премлатили младића у Мостару одмах су удаљена са дужности и покренута је унутрашња истрага у којој ће бити истражени сви аспекти оваквог понашања, те утврђено постојање елемената њихове кривичне одговорности, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона (ХНК).

Из МУП-а су навели да је почетна информација о догађају прослијеђена кантоналном Тужилаштву.

- МУП Херцеговачко-неретванског кантона најоштрије осуђује брутални испад полицијских службеника који се догодио у суботу, 10. априла, у 23.05 часова, а за који нема оправдања - наведено је у саопштењу.

Из МУП-а су указали да је ријеч о класичном примјеру прекорачења овлаштења и полицијског кодекса, због чега се МУП ХНК дубоко извињава цјелокупној јавности, а посебно младићу према којем се поступало.

- Оваквом понашању и оваквим особама не може и не смије бити мјесто међу полицијским службеницима - нагласили су из кантоналног МУП-а.

Синоћ се у медијима и на друштвеним мрежама проширио снимак са надзорне камере на којем се види да двојица полицајаца пред улазом једне зграде у Мостару премлаћују младића.

Особа која је послала снимак медијима навела је да се премлаћивање догодило због кршења полицијског часа, који у Херцеговачко-неретванском кантону почиње у 21 час.

Младић је, уз снимак догађаја, написао да су га полицајци након премлаћивања пред улазом у зграду у којој станује одвели у станицу, након чега су га, уз прекршајни налог због кршење мјере полицијског часа, пустили, преноси портал pogled.ba.

Како се наводи, младићу је током ноћи позлило и примљен је у болницу, гдје су му констатоване повреде.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана