Пет година затвора због покушаја обљубе дјевојчице

Небојша Томашевић
Пет година затвора због покушаја обљубе дјевојчице

Бањалука - Миле В. из Котор Вароша осуђен је јуче у бањалучком Окружном суду на пет година затвора због покушаја обљубе над дванаестогодишњом дјевојчицом.

Пресуду је изрекао предсједник судског вијећа Бранимир Јукић који је казао да је у казну осуђеном урачунато вријеме које је провео у притвору од 1. новембра до 1. децембра прошле године. Осуђени се јуче није појавио на изрицању пресуде као ни окружни тужилац.

Због заштите жртве, судија није детаљно образлагао пресуду, а суђење у овом случају  било је затворено за јавност.

Према пресуди, покушај обљубе Миле В. је починио 27. октобра 2018. у улици Кнез Михаилова у Котор Варошу. Тада је пресрео дјевојчицу у близини  зграде и упитао је ко је момак с којим ју је прије тога видио. Након тога јој је запријетио да ће о момку све рећи њеним родитељима ако не пристане да има полне односе с њим, онакве какве је је раније имао са њеном рођаком. Дјевојчица је то одбила и кренула да бјежи, али ју је он ухватио за рукав дукса и повукао према себи те увукао у неосвијетљено мјесто у близини зграде.

- Она се бранећи од насилника ухватила за оближњу ограду и покушала да му побјегне. У том тренутку дјевојчици је из џепа испао мобилни телефон, који се слупао.  Миле В. јој је тада пришао с леђа и ухватио је  и покушао да пољуби уста. Она је ставила руку на своја уста и тако га спријечила у том науму, стално му се опирући - наводи се у пресуди.

Додаје се да је Миле В., док је држао дјевојчицу, поновио да дође код њега у апартман гдје ће имати полни однос, или ће у супротном свима испричати нешто ружно о њој. Запријетио јој је да о томе шта јој се десило и шта јој је говорио не смије ником ништа причати. Након тих пријетњи дјевојчица се некако успјела отргнути насилнику и побјећи кући те све исприча родитељима. Они су одмах цијели случај пријавили полицији након чега је напасник ухапшен.

Суд је Мили. В. осим затворске казне изрекао и мјеру обавезног лијечења од зависности од алкохола која не може трајати дуже од три године. Осим тога, обавезан је да плати судске трошкове у износу од укупно 1.281 КМ те да плати услуге адвоката којег му је суд додијелио по службеној дужности.

Забрана приласка

Судија Бранимир Јукић је приликом изрицања пресуде рекао да је Мили В. изречена и забрана приближавања и комуницирања са жртвом.

- Осуђеном је забрањен сваки вид комуникације са жртвом. Према тој забрани, он јој не смије прићи на удаљеност мањој од 50 метара, осим кад улази у своју кућу која се налази у близини мјеста становања жртве - истакао је Јукић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана