Откривено ко је запалио аутомобил одборника, полиција трага за три држављанина Србије

Небојша Томашевић
Откривено ко је запалио аутомобил одборника, полиција трага за три држављанина Србије

ИСТОЧНО САРАЈЕВО – Полиција је брзом акцијом открила да су три држављанина Србије одговорни за паљевину аутомобила „мерцедес ML“ власништво одборника у Скупштини града Источно Сарајево Александра Сладоје, потврђено је „Гласу Српске“.

Из Полицијске управе Источно Сарајево саопштили су да су држављани Србије Д.Ј., М.Н. и М.Н., сумњиче за оштећење и одузимање туђе ствари и  за њима је расписана потрага.

- Предузимањем оперативних мјера и радњи идентификовали три лица која се доводе у везу догађајем који се десио јутрос у 4.30 часова односно пожаром на аутомобилу у улици Јована Дучића. Ради се о кривичном дјелу оштећење и одузимање туђе ствари, а полицијски службеници су радом на терену дошли до сазнања да се у везу са наведеним дјелом могу довести три лица, Д.Ј, М.Н. и М.Н, држављани Србије за којима је расписана потрага  – саопштено је из ПУ Источно Сарајево.

Додали су да се  под надзором Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву предузимају даље мјере и радње са циљем документовања поменутог кривичног дјела.

Сладоје је раније „Гласу Српске“ истакао да вјерује да ће починиоци убрзо бити откривени те потврдио да су их снимиле камере видео надзора.

Казао је да полиција у овом случају добро ради посао те је истакао да никоме није ништа урадио да би се овакво нешто догодило.

- Не знам зашто би ми неко запалио возило. Био сам у ДНС-у и лидер те странке Ненад Нешић, за кога свашта везују, је мој рођак. Међутим, не могу рећи да ово има везе са ДНС-ом и са њим кад сам ја изашао из те странке. Са друге стране, нисам ни никоме дужан нити сам урадио нешто лоше да ми запали ауто. Овдје је потпис као када је горјело возило Предрага Нешића, Ненадовог брата  - рекао је Сладоје и додао да са Ненадом Нешићем више нема контакт.

Потврдио је да је његов породични „мерцедес ML“ тотално изгорио, а оштећена су два „голфа 4“ и „хјундаји“. Сладоје укупну штету на свим возилима процјењује на отприлике око 25.000 КМ, али истиче да то може бити и више.

Према његовим ријечима, камера са сусједне куће је снимила два нападача.

 – Ја немам камеру, али има први комшија. На снимку се виде двије особе са капуљачама како пале возило – рекао је Сладоје.

Додао је да га је пробудила експлозија и јака свјетлост од пламена на возилу, а да прије тога није ништа чуо. Додаје да често паркира аутомобил у близини куће, али да је сада на срећу оставио га ближе цести.

– Срећа да је возило било даље од куће, па се ватра није могла да прошири на њу - рекао је Сладоје.

Из Полицијске управе Источно Сарајево јутрос је саопштено да је полицијској станици Источно Ново Сарајево јутрос око 4.30 часова пријављено да у улици Јована Дучића гори аутомобил.

- Припадници Ватрогасне јединице града Источно Сарајево угасили су пожар у којем су ватром оштећена још три возила која су се налазила поред запаљеног аутомобила. Обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву који се изјаснио да се ради о кривичном дјелу оштећење и одузимање туђе ствари. Полицијски службеници у присуству судског вјештака извршили су увиђај на лицу мјеста и под надзором Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву предузимају мјере и радње на проналаску извршиоца овог кривичног дјела – навела је у саопштењу ПУ Источно Сарајево.

Прије неколико дана у улици Прве Сарајевске Бригаде запаљен је аутомобил џип „ленд ровер“ власништво посланика у Народној скупштини Републике Српске Предрага Нешића који је брат предсједника ДНС-а Ненада Нешића. Камере видео надзора снимиле су и ову паљевину и на снимцима се види да се у близину џипа дошaо „бијели голф 2“ из кога је изашао мушкарац с капуљачом на главу те запалио скупоцјени аутомобил и побјегао. Још увијек није откривено ко је подметнуо овај пожар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана